Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Blansku se připojuje k Týdnu pro rodinu

5. května 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 2184×

Týden pro rodinu každoročně vyhlašuje Rada Jihomoravského kraje. Letos proběhne již osmý ročník, a to ve dnech 11.–17. května 2015.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V týdnu okolo 15. května, na který připadá Mezinárodní den rodiny, se každoročně v České republice pořádají desítky nejrůznějších akcí pro rodinu (od zábavných, soutěžních, zážitkových po sportovní, vzdělávací a mnohé další). Tyto akce pořádají centra pro rodinu a další prorodinné organizace, které sdružuje Asociace center pro rodinu (www.acer-cr.cz).

Motto letošního ročníku v ČR je: „Rodina je místo, kde život začíná a láska nikdy nekončí.“

Hlavní CÍLE TÝDNE PRO RODINU jsou dva:

  • Podpořit rodinu jako takovou. Jako instituci, o které se říká, že je základem společnosti a přes všechny možné výhrady je stále tím nejlepším, co k soužití máme.

  • Dát rodinám příležitost, aby se na nejrůznějších akcích bavily, slavily a bylo jim spolu dobře.

Seznam akcí, které pořádají jednotlivé organizace působící v oblasti rodinné politiky v Jihomoravském kraji v průběhu Týdne pro rodinu, lze nalézt na webu www.rodinnapolitika.cz  v sekci Kalendář akcí.

Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Blansku tuto iniciativu podporuje a připojuje se k ní. V rámci týdne pro rodinu proběhnou v prostorách Poradny dvě akce pro veřejnost:

  • v pondělí 11. 05. 2015 od 15:00 do 16:30 h to bude workshop na téma: JAK SI HRAVĚ ZLEPŠIT PAMĚŤ.

Pod vedením zkušené trenérky paměti Mgr. Nikoly Frankové se dozvíte, jak si efektivně cvičit paměť, seznámíte se s mnemotechnickými pomůckami, které Vám pomohou si lépe zapamatovat, co potřebujete. Vše si vyzkoušíte v malé skupince sami na sobě.

  • v úterý 12. 05. 2015 od 15:00 do 16:30 h proběhne workshop na téma: RODINNÉ HRÁTKY S PASTELKAMI aneb vytvořte si obal svého rodinného CD.

Pod vedením našich psycholožek Mgr. Hany Pelčákové Kubecové a Mgr. Gabriely Nečasové budete hravou formou mapovat vaše rodinné vztahy. Dostanete možnost nahlédnout do práce rodinných poradců a ochutnat jednu z terapeutických technik, která propojuje prvky arteterapie s literární tvorbou, přičemž pracuje nejvíce s reáliemi z oblasti hudby. Můžete se těšit na tvořivé odpoledne pro celou rodinu.

Oba workshopy jsou zdarma. Zájemci budou mít možnost prohlédnout si prostory Poradny, získat informace týkající se činnosti Poradny a odnést si tipy na zajímavou literaturu z oblasti psychologie. Všechny děti si navíc odnesou malý dárek. Kapacita míst na obě akce je omezená, proto je potřeba předem rezervovat místo na tel. 516 413 524 nebo 775 870 667, popř. e-mailem na poradna@blansko.cz.

Podrobné informace o službách Poradny naleznete na internetové adrese www.blansko.cz/poradna.