Zájem o demolici objektu hotelu Dukla je poměrně velký. Přihlásilo se devět uchazečů

26. května 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 2763×

Výběrové řízení na firmu, která provede demolici hotelu Dukla, je u konce. Včera proběhlo na blanenské radnici otvírání obálek. O vítězi rozhodne výběrová komise pravděpodobně již příští týden.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Výběrová komise má týden na to, aby provedla kontrolu, zda byly dodrženy veškeré náležitosti stanovené podmínkami výběrového řízení. Začátkem příštího týdne by pak měla rozhodnout o výběru nejvhodnějšího uchazeče. Co mohu prozradit již nyní, je to, že nás mile překvapily nabídkové ceny. Všechny se totiž pohybují v hladině pod 10 mil. korun včetně DPH,“ uvedl starosta Blanska Ivo Polák.

Hotel Dukla
Ilustrační foto: Foto: S. Mrázek

Neúspěšné firmy mohou podat do 14 dnů od doručení výsledku výběrového řízení odvolání. Od toho se také bude odvíjet konkrétní časový plán zahájení vlastních prací na demolici.

O osudu hotelu Dukla Blanenští rozhodli v referendu, které proběhlo ve dnech 10.-11.10.2014. Demolice objektu započne v červenci, do konce měsíce října pak bude zrealizována i základní úprava terénu v takovém rozsahu, aby na ni mohla navázat úprava takto vzniklého prostranství. 

red