Mladí baseballisté slaví úspěchy

16. července 2015, sport, přečteno: 1883×

Žáci Olympie se v kategorii do devíti let kvalifikovali až na finálový turnaj nejlepších čtyř týmů jihomoravské oblasti.Uspěly i softballistky do deseti let.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Bronz pro devítileté baseballisty

Žáci Olympie se v kategorii do devíti let kvalifikovali až na finálový turnaj nejlepších čtyř týmů jihomoravské oblasti. Turnaj se hrál o víkendu v Brně na Městském baseballovém stadionu. V rozhodujícím utkání o třetí příčku Olympia jasně porazila Pipas Brno v poměru 13:7. V osmičlenném Jihomoravském přeboru tak blanenští obsadili cennou třetí příčku za Draky Brno a Třebíčí. O mistru republiky se rozhodne 5.-6.9. na turnaji v Třebíči, kam se výborným výsledkem kvalifikovali i mladí hráči Olympie.

U8 v Třebíči

Zlato v jihomoravském přeboru berou softballistky Olympie

V neděli bojovaly čtyři nejlepší softbalové týmy jižní Moravy o prvenství ve finálovém turnaji v kategorii desetiletých v Břeclavi. Tým dívek Olympie nenechal nikoho na pochybách, že ženská obdoba baseballu se v Blansku hraje na vysoké úrovni. Olympanky si v úvodu turnaje snadno poradily s týmem Sever Brno. Potom zdolaly bez potíží i domácí Lokomotivu Břeclav. Finále bylo opravdovým vyvrcholením turnaje. Soupeř blanenských Snails Kunovice se hned v první směně ujal vedení 2:0. Ale blanenská děvčata ve druhé směně doběhla na domácí metu hned pětkrát a od té doby už své vedení nepustila. Olympia Blansko nakonec zvítězila 8:5 a v turnaji zvítězila.

Adam Prudil mistrem Evropy

Adam Prudil, hráč Olympie Blansko,  je Mistrem Evropy v baseballu do 12 let. Nadhazoval 2/3 vítězného finále.  V útoku, za stavu 0:4 ve prospěch Ruska, odpálil dvoumetový odpal a stáhl první dva body pro ČR. Tím zahájil mohutný finiš našeho týmu. ČR nakonec vyhrálo 5:4. Více na webu ČBA.


Pro malé baseballisty, softballistky a další zájemce z řad dětí o pálkovací hry je připraven příměstský baseballový tábor. Ten proběhne v baseballovém areálu Strawberry Field, Mlýnská 22 v Blansku od 17. do 21 srpna. Zúčastnit se mohou děti od pěti let.

Podrobnosti o baseballovém kempu se dozvíte na www.olympiablansko.cz nebo na tel. čísle 606 748 743.