Blanenské nemocnici se ekonomicky daří

2. října 2015, ostatní, přečteno: 1896×

První pololetí hospodařila Nemocnice Blansko se ziskem více jak tři miliony korun. Jedná se o dlouhodobý standardní výsledek.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

První pololetí roku 2015 završila Nemocnice Blansko s kladným výsledkem ve výši 3,672 mil. korun.

„Jedná se o dlouhodobý standardní výsledek. V polovině roku se pohybujeme v mírném plusu. Máme nějaké dohadné položky, kdyby některé pojišťovny uplatňovaly vůči nám nějaké represe, což si myslím, že nenastane,“ komentovala průběžný výsledek ředitelka Vladimíra Danihelková.

Výsledek je ovlivněn zvýšením tržeb od zdravotních pojišťoven. Nemocnici se podařilo s pojišťovnami dojednat doplatek za rok 2014. Také se podařilo navýšit mzdy zaměstnancům nemocnice, což je na jednu stranu navýšení výdajů, ale na druhé straně se podařilo vyjednat s pojišťovnou i větší výnosy.

Kladný výsledek ovlivňuje i složení oborů. „Když zavádíme nové služby, snažíme se, aby to byly takové, které vydělávají nemocnici peníze. Velkou roli ve výsledku hraje hemodialýza, která je výnosná, vlastní lékárna, oddělení rehabilitace a laboratoře, které zpracovávají vzorky z celého okresu,“ zmínila ředitelka a podotkla: „Ne všechny obory jsou výnosné, ale díky dobrým výsledkům se nám daří pokrýt i pro region nezbytnou ztrátovou péči.“

Stanislav Mrázek