Starosta by rád vyšel vstříc pořadatelům kulturních akcí ve městě

23. října 2015, kultura, přečteno: 2008×

Starosta Ivo Polák se domnívá, že v Blansku se skrývá v oblasti kultury mnohem větší potenciál, než jaký je město schopno aktuálně nabídnout. Pořadatelům nových akcí, které nejsou součástí tradičního kulturního kalendáře, by měly pomoct nově vytvořené metodiky rozdělování dotací v oblasti sportu, kultury a zájmové činnosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

I když vytvoření nové koncepce rozdělování dotací bylo ve městě Blansku a priori zamýšleno především pro oblast sportu, nakonec se vedení města rozhodlo do nich zařadit i kulturu a zájmovou činnost.

„Jsem přesvědčený, že je potřeba se pokusit zlepšit podmínky, které jsou v současné době nastaveny, a to tak, aby potenciální soukromí pořadatelé měli větší motivaci pro pořádání kulturních akcí v Blansku. Mým záměrem je proniknout do této problematiky a zjistit, kde jsou slabá místa, co je možné změnit k lepšímu. V nejbližší době proto navštívím ředitele Kulturního zařízení města Boskovice Oldřicha Kováře, abych zjistil, jaké má v tomto směru zkušenosti,“ uvedl Polák, který věří, že díky individuálním dotacím je reálná možnost oživit kulturní dění ve městě.

red