U lůžkového traktu nemocnice vybudují nové parkoviště

29. října 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 2567×

U lůžkového traktu Nemocnice Blansko v příštím roce přibude 134 nových parkovacích míst. Samotná realizace stavby, na kterou město vyčlenilo ve svém rozpočtu 16 milionů korun, započne na jaře příštího roku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„V současné době se vyřizuje stavební povolení, ještě koncem tohoto roku, nebo začátkem roku příštího vypíšeme výběrové řízení, abychom mohli samotnou realizaci této významné investiční akce zahájit co nejdříve,“ uvedl Ivo Polák, starosta města Blanska.

V minulosti předcházela tomuto rozhodnutí řada jednání ohledně výkupu pozemků od soukromých vlastníků. „Jsem rád, že se nám podařilo dosáhnout určitého kompromisu a dohodnout se na ceně, která byla přijatelná pro obě strany a současně odpovídala i znaleckému posudku. Samotný výkup byl pochopitelně klíčový pro zpracování projektové dokumentace a všech ostatních nezbytných dokladů,“ zdůraznil Polák, který věří, že nové parkoviště přinese nejen zlepšení komfortu pro řidiče, kteří jedou přímo do nemocnice, ale že odlehčí i neutěšené situaci v sousedních ulicích.

„Často se stává, že lidé, kteří nenajdou místo k parkování přímo na Sadové, se snaží zaparkovat v přilehlé oblasti, mnohdy tak znemožní vjezd na vlastní pozemky místním rezidentům.“

Pobyt pacientů v lůžkové části nemocnice bude stavbou dotčen pouze v minimální míře. Již při zpracování projektové dokumentace totiž město vše konzultovalo s vedením nemocnice.

Jana Franchi