Aktuální informace v oblasti stravování blanenských seniorů

27. ledna 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 4843×

Správná výživa je pro každého z nás základním faktorem ovlivňujícím naše zdraví i fyziologický vývoj. Pro seniory nebo jakkoliv nemocné toto platí několikanásobně. Město Blansko proto podporuje nejen zajišťování kvalitního stravování pro seniory, které odpovídá zásadám zdravé výživy, mimo jiné ve spojení se sociální službou, ale zároveň také na tuto činnost finančně přispívá.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

V současné době se nabízí výběr ze tří jídel, z toho jedno jídlo je tak zvaná šetřící dieta určená těm, kdo potřebují měně slané a kořeněné jídlo.

Obědy jsou občanům dováženy do domácností prostřednictvím Pečovatelské služby Města Blansko, nebo si senioři mohou pro oběd zajít osobně do Městského klubu důchodců v Blansku.

Cenové zvýšení obědů od 1. února 2016 ovlivnil nárůst průměrné roční míry inflace. Současné ceny a slevy jsou pro blanenské seniory uvedeny v tabulkách:

Pečovatelská služba Blansko

Hlavní jídlo I. a II.

Další sleva

Dieta šetřící

Další sleva

PO – PÁ

49 Kč

46 Kč

60 Kč

57 Kč

SO – NE

60 Kč

57 Kč

   

Městský klub důchodců

Hlavní jídlo I. a II.

Další sleva

Dieta šetřící

Další sleva

PO – PÁ

52 Kč

49 Kč

63 Kč

60 Kč

Další sleva ze strany Města Blansko je poskytována blanenským občanům s trvalým pobytem v Blansku, jejichž příjem nedosahuje 1,4násobku částky, která se rovná součtu životního minima a normativních nákladů na bydlení.

U jednotlivce je stanovena hranice pod 11.051 Kč a u manželské dvojice pod 17.742 Kč. Slevu si může nárokovat ten, kdo prokáže předložením platného rozhodnutí o přiznání důchodu toto oprávnění. Platné rozhodnutí lze předložit jak pracovníkům pečovatelské služby, tak i vedoucímu provozu Městského klubu důchodců.

Podrobnější informace o změnách či potřebné konzultace k této problematice vám zajistí pracovníci Pečovatelské služby na telefonních linkách 516 775 413, 516 775 507, 516 775 445 nebo vedoucí provozu Městského klubu důchodců na tel. 777 485 839. 

Můžete nás také osobně navštívit na pracovišti v sídle Městského úřadu v Blansku, nám. Republiky 1, Odbor sociálních věcí, oddělení sociálních služeb, přízemí budovy, dveře č. 21, 22 a 25 nebo na Městském klubu důchodců, Dvorská 2, Blansko.