Billa podporuje blanenský psí útulek

11. února 2016, ostatní, přečteno: 3279×

Konzervy pro psy v hodnotě asi pěti tisíc korun předala zástupkyně OD Billa vedoucí blanenského psího útulku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

V Bille se rozhodli v rámci podnikového projektu pomáhat blanenskému psímu útulku. Za pokladnami je speciální box, do něhož zákazníci mohou vložit konzervy nebo psí pamlsky.

Ten se podařilo naplnit už loni před Vánoci, kdy z Billy vedoucí útulku Jarmila Jurová odvezla konzervy a pamlsky za devět tisíc korun. Zákazníci i zaměstnanci obchodního domu se ale činili, a tak nyní předávala zástupkyně OD Billa v Blansku za účasti starosty města Ivo Poláka a ředitele společnosti Služby Blansko další várku v hodnotě asi pět tisíc korun.

Díky blanenským obyvatelům sváží konzervy z Billy obvykle dvakrát ročně. To oceňuje ředitel společnosti Služby Blansko, která útulek provozuje, Jiří Charvát: „Moc nám to obzvlášť letos pomůže. Musíme investovat nemalou částku do oprav elektrických rozvodů, jímky a kotců.“

předání psích pamlsků v OD Billa
Předání psích konzerv a pamlsků v OD BILLA. Foto: S. Mrázek

„Takové množství pejskům vydrží asi na dva měsíce. Na konzervy a pamlsky je především lákám do kotců. Na to slyší. Spotřebuji tak dvě tři konzervy denně. Co se týká jídla pro psy, máme ještě dalšího sponzora na granule,“ doplňuje vedoucí útulku Jarmila Jurová.

Útulku pomáhá např. Nemocnice Blansko, kde loni sesbírali a do útulku pořádnou hromadu granulí. Ačkoliv je útulek dotován městem Blanskem, tak jsou zde za každý sponzorský dar velice vděční. Pejsci neustále potřebují nejen pamlsky a granule, ale také např. staré deky.

Aktuálně v psím útulku mají šest psů k osvojení. Každý rok jím projde asi 80–100 psů. Z toho se jich zhruba tři čtvrtiny vrátí k majiteli nebo najdou nového pána.

Stanislav Mrázek