Nejlepší sportovce města za rok 2015 vyhlásili na Sportovním plese

27. února 2016, sport, přečteno: 4403×

Anketu Nejlepší sportovec města Blansko organizuje sportovní komise při Radě města Blanska. Vyhlášeno bylo deset jednotlivců, tři sportovní kolektivy, tři nejlepší trenéři a jedna osobnost, která se v roce 2015 nejvíce zasloužila o zviditelnění města na sportovním poli. Vyhlášení ankety letos dostálo svému přídomku „slavnostní“. Stalo se totiž součástí programu 1. Sportovního plesu ve městě, který se konal 27. února v Dělnickém domě v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Návrhy na ocenění významných úspěchů dosažených blanenskými sportovci v letošním roce měly možnost podat jak sportovní subjekty působící na území města, tak i sportovci nebo jednotlivci z řad příznivců sportu.

Moderátoři večera Hana Korčáková a Karel Ťoupek společně představili ty, kteří v roce 2015 dosáhli na sportovištích, závodních tratích a v různých odvětvích sportů výrazných výsledků:

Jednotlivci (bez určení pořadí):

Václav Kolář – ÚAMK Biketrial club Blansko

  • V loňském roce se mu podařilo zvítězit na mistrovství světa i Evropy, byl mistrem ČR a stal se vítězem Světového poháru indoor v Barceloně. Vše v kategorii Elite.

Václav Kolář

Jan Kohut – atletika – běhy

  • V loňském roce měl řadu úspěchů, a mezi ně také patří vítězství v Půlmaratonu Moravským krasem systémem start–cíl. 

David Juran – FK Blansko

  • Nejlepší fotbalista okresu za rok 2015. V divizi patří mezi nejlepší brankáře soutěže v roce 2015. Z devětadvaceti utkání vychytal devět nul. V loňském roce se zúčastnil amatérského EURA 2015 v Irsku, kde obsadil s mužstvem dělené 5. místo.

Martin Procházka – KK Blansko

  • V kategorii junioři za kuželkářský oddíl získal ve své kategorii v roce 2015 první místo na MČR.

Martin Procházka

Veronika Zamazalová – ASK Blansko – plavání

  • Získala titul mistryně ČR v disciplíně 50 m prsa z Letního MČR v Pardubicích a titul vicemistryně na 50 m prsa z MČR v Plzni. Trenérem je Miroslav Špaček.

Veronika Zamazalová

Milan Kučera – ASK Blansko – plavání

  • Startuje v kategorii mladšího žactva. Pyšní se titulem mistra ČR na 50 m kraul, 100 m kraul a 100 m motýlek z Letního mistrovství ČR ve Zlíně. K tomu získal dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili z dalších disciplín. Jeho trenérem je Vítězslav Štrajt.

Milan Kučera

Martin Kakáč – AMK Biketrial club Blansko

  • Loni dosáhl v kategorii Elite na MS na 4. místo, na ME na 2. místo, v Evropském poháru na 4. místo a v MČR obsadil 2. místo.

Marie Chajda – KST GMC Blansko

  • Je nejlepší hráčkou Klubu stolního tenisu v 1. lize žen. Sezonu 2014/2015 odehrála s bilancí 46 vítězství a tři porážky, to jest s úspěšností 94 procent.

Vendula Gottvaldová – ASK Blansko – kulturistika

  • V roce 2015 získala 2. místo na mistrovství Moravy a 6. místo na mistrovství ČR. Jejím trenérem je Josef Krupa.

Ondřej Maulis – ÚAMK Biketrial Club Blansko

Kolektivy:

KST GMC Blansko – družstvo žen stolního tenisu

  • V sezoně 2014/2015 obsadily konečné 3. místo, pouze bod za prvním Hodonínem. V sezoně 2015/2016 v její polovině jsou na 2. místě.

SK EDEN Blansko – florbal

  • Je nováčkem mezi vyhodnocenými kolektivy. Trenérem je Milan Vrána. Pod jeho vedením družstvo obsadilo v roce 2015 první místo v krajském a druhé místo v republikovém přeboru ASPV starších žáků.

florbalisté SK EDEN

FK Blansko – kopaná mladší dorost

  • Vede je Zdeněk Veselý. Hrají Moravskoslezskou divizi, po polovině soutěže jsou na prvním místě se ziskem 42 bodů a skóre 65 : 07, se 14 vítězstvími ze 14 utkání.

fotbalisté FK Blansko

Trenérské osobnosti:

Antonín Zezula – BBK Blansko – košíková

  • Dlouholetý hráč Spartaku Metra Blansko a před několika lety zakladatel oddílu BBK Blansko, šéftrenér a organizační pracovník oddílu. Za tak krátkou dobu vychoval řadu hráčů, kteří startují dokonce v NBL-kooperativa (Národní basketbalová liga) a v kategoriích U 19, U17 a U14.

Jiří Ošlejšek – ASK Blansko – atletika

  • Vychoval mnoho atletických nadějí, reprezentantů ČR, mezi nimiž jsou Marie Bukáčková, Lukáš Mánek, Jana Sotáková a Vít Pernica. Jeho nejúspěšnější závodnicí byla Jana Sotáková, která je mnohonásobnou mistryní ČR na 300 m, 60 m a 100 m překážek ve víceboji.

Milan Vrána – SK EDEN Blansko – florbal, atletika

  • V tomto klubu se dlouhodobě věnuje práci s mládeží v oblasti atletiky a florbalu. V loňském roce 2015 obsadil s mužstvem florbalu první místo v kraji a postoupil na republikovou soutěž, kde obsadil se svými svěřenci rovněž první příčku.

Sportovcem, který nejlépe reprezentoval město Blansko v uplynulém roce, se stal invalidní sportovec Kamil Vašíček v disciplíně boccia. Kamil jezdí po celém světě a zúčastňuje se mezinárodních soutěží, kde sbírá body, aby se kvalifikoval na paralympijské hry do Ria de Janeira v Brazílii, které se budou konat na podzim letošního roku.

red