FK Blansko se netají postupovými ambicemi

12. března 2016, sport, přečteno: 3348×

V Blansku chtějí hrát kvalitní, ale zároveň i atraktivní fotbal, od kterého si letos slibují ještě vyšší návštěvnost. V současné době probíhá příprava na novou sezonu. K prvnímu mistrovskému utkání Blanenští nastoupí v sobotu 19. března v Rosicích. Hned v úvodu si tak zahrají proti bývalému trenérovi Michalu Kuglerovi.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Máme za sebou půl sezony a v tabulce jsme na šestém místě,“ uvedl Jiří Crha, předseda FK Blansko, který si chválí kontakt se špicí tabulky.

„V družstvu došlo v zimě k výměně trenéra. Do Blanska přišel Zbyněk Zbořil, který tak nahradil Michala Kuglera. Ten totiž odešel na vlastní žádost do Rosic. Loňská návštěvnost na našich utkáních v Blansku byla zhruba 450 diváků na zápas. Věřím, že na jaře to bude ještě lepší, uděláme pro to maximum. To je ostaně náš cíl: hrát divácky atraktivní fotbal, proto jsme také angažovali útočníka Petra Švancaru, a pokusit se o špici tabulky. Novou posilou družstva je tak i František Schneider, záložník, který má bohaté zkušenosti z vyšších soutěží,“ dodal.

FK Blansko
Foto z utkání 14. kola divize D FK Blansko – FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou 3 : 0 (2 : 0), autor: I. Stejskal

Příprava FK Blansko podle předsedy klubu zatím probíhá podle představ. Jediným problémem je však absence hřistě s umělým trávníkem v Blansku. Blanenští fotbalisté tak musejí jezdit na umělku do Boskovic.

„Fotbalová veřejnost si proto hodně slibuje od záměru vedení města vybudovat hřistě s umělou trávou na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Pevně věřím, že letos se nám podaří dotaci znovu získat a hlavně dotáhnout tento záměr až do konce,“ uzavřel Crha, podle něhož by zlepšení fotbalových podmínek ve městě mohlo být novým impulzem pro rodiče i malé fotbalisty.

red