Z redakční pošty: Mladí rybáři uklidili Svitavu

8. dubna 2016, ostatní, přečteno: 1991×

Rybářský kroužek, to není jen nauka o rybách, vodních rostlinách a živočiších. Je to i nauka o ochraně životního prostředí. Mladí rybáři v Blansku se tak již nemohli dívat na to, co dokáží lidé vyhodit do přírody, do řeky a kolem cyklostezky, která lemuje řeku Svitavu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

A tak v sobotu 2. dubna 2016 více jak třicet dětí z rybářského kroužku mladých rybářů v Blansku společně s vedoucími a dobrovolníky uklidili ve spolupráci s Povodím Moravy, s. p. řeku Svitavu v Blansku od odpadků.

Povodí Moravy pro tuto akci zabezpečilo pro dobrovolníky ochranné pomůcky, pytle na odpad a také občerstvení. Z některých úseků břehů řeky Svitavy, a to především pod železniční stanicí a pod obchodními domy, se musel brigádníkům zvedat i žaludek. V těchto místech je odpadků vždy nejvíce: plastové lahve, igelitové sáčky, pneumatika i torzo jízdního kola. To vše bylo možné nalézt na břehu řeky i v řece.

Úklid řeky Svitavy

Celkem bylo kolem řeky Svitavy nasbíráno sedmadvacet pytlů odpadků, které na skládku odvezli pracovníci povodí Moravy. Všem zúčastněným nezbývá než za jejich dobrovolnou práci poděkovat.

Martin Sklář
předseda MO MRS Blansko