Z redakční pošty: Uklidili blanenský lom

21. května 2016, ostatní, přečteno: 2220×

V neděli 15. května 2016 se sešlo několik otužilců a jejich rodinných příslušníků u blanenského lomu, aby jako každý rok uklidili nepořádek, a to jak kolem lomu, tak i pod hladinou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Otužilci využívají lomu ke své zálibě v podstatě po celý rok a i když je kolem břehu led, volná hladina jim poskytne osvěžení. Letošní úklid zorganizoval jeden z otužilců, Jiří Míšenský, zastupitel a kandidát na senátora za hnutí ANO v letošních senátorských volbách, v rámci akce Ukliďme Česko – Dejme Česko do pořádku.

K akci Jiří Míšenský uvedl: „Je lepší přiložit ruku k dílu a něco pro čistotu a pořádek ve městě udělat, než něco slibovat v článcích a na billboardech. Loni nás na tomto úklidu bylo víc, ale i letos jsme to zvládli a pomohli nám potápěči, kteří v rámci tréninku ze dna vytáhli další odpadky. Poděkování patří všem, kteří pro čistotu okolí blanenského lomu něco udělali, a také panu Plškovi z MěÚ Blansko, který ochotně dodal igelitové pytle a zajistil odvoz odpadků. Přeji všem, co si chodí do lomu zaplavat, jak v zimě, tak v létě, aby si to užili, a těm, co se chovají k přírodě nezodpovědně a zahazují odpadky všude, kde je napadne, aby si uvědomili, že je lepší žít v hezkém prostředí, než v nepořádku.“

MO ANO Blansko