Na Blanenskou desítku výhodně do konce června

14. června 2016, tiskové zprávy, přečteno: 1792×

Sešel se nám rok s rokem a blíží se již 3. ročník Blanenské desítky. Ta se bude konat v sobotu 10. září 2016 u sportovního ostrova na ulici Poříčí v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Blanenská desítka má za cíl nejen přilákat sportovce, kteří touží po rychlých časech a osobních rekordech, ale zejména rozhýbat celé město a zpestřit dětem jejich první školní týdny. Myslíme také na doprovod, diváky a kolemjdoucí,“ říká sportovní ředitel závodu Lukáš Olejníček. Ti se mohou těšit na okouzlující sportovní výkony, bohatý doprovodný program, stánky se sportovními doplňky a občerstvením.

Co je přesně Blanenská desítka?

Jde o perfektně rovinatou, asfaltovou a certifikovanou trať, kde se soutěží v běhu, koloběhu a na inlinech. Hlavní tratě v kategorii dospělých mají délku 10 km, 2 okruhy na ulici Poříčí. Pro děti jsou nachystány závody ve všech třech disciplínách o délce 200 m, 400 m a 1500m. Ta se odvíjí od věkových kategorií.

I letos je možné zapůjčit si koloběžku na závod, nově značku Crussis. Rezervovat si jednu ze třiceti koloběžek bude možné od 15. června na wwww.blanenskadesitka.cz  Novinkou na Blanenské desítce je půjčovna in-line bruslí přímo na místě v den závodu od společnosti Tempish.

Pro letošní rok je připravených i plno dalších novinek! Pokud si někdo netroufne na desetikilometrový běh, stačí zapojit například kamaráda nebo kamarádku a vytvořit štafetový tým. Každý člen štafety pak poběží 1 kolo, tedy 5 km.

Jestliže s během teprve začínáte a chcete jeho kouzlo ukázat celé rodině, zúčastněte se nesoutěžního Allianz rodinného běhu. „Jedinou podmínkou je přihlásit se v den závodu a být včas na startu. S rodinou a kamarády pak můžete doběhnout až do cíle! Více informací k rodinnému běhu připravujeme na červenec,“ vysvětluje ředitel závodu Tomáš Mokrý.

Registrujte se na Blanenskou desítku 2016 co nejdříve.

Do 30. června je levnější registrace, tak neváhejte!

V sobotu 10. září se na Vás těšíme!

Tým Blanenské desítky

www.facebook.com/blanenskadesitka
www.blanenskadesitka.cz