FK Blansko se připravuje na hru ve třetí lize

18. června 2016, sport, přečteno: 2881×

FK Blansko se podařil malý zázrak, když porazilo Polnou 3:1 a o bod uhájilo vítězství v divizi D. Na páteční utkání dorazilo téměř 1 100 diváků, kteří si užili skvělý fotbal a pověstné laškování Petra Švancary s rozhodčími. Ten však v FK Blansko končí, jeho dalším působištěm se totiž stane Tišnov. Aktualizováno: 20.06.2016.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Divácky atraktivní fotbal a radost ze hry: To byly priority vedení FK Blansko ještě před zahájením sezony. Jak se bude vyvíjet, nikdo netušil.

„Před zápasem jsem řekl klukům, že čekám, že přijde hodně lidí, tak ať si hru užijí a pokud se nám podaří vyhrát, že uděláme jako vedení vše pro to, abychom zajistili důstojné podmínky pro třetí ligu,“ říká předseda klubu Jiří Crha.

Dle na sobě nezávislých informací člena revizní komise Borise Hasy a předsedy FK Blansko Jiřího Crhy tak podává vedení klubu v pondělí 20. června přihlášku do Moravskoslezské fotbalové ligy.

Před FK Blansko tak stojí nelehký úkol najít nové sponzory. Kromě financí je však třeba i posílit mužstvo. Zásadní změny kádru ale v plánu nemají: „Chceme, aby v družstvu zůstalo maximum hráčů, kteří si celou soutěž odehráli. Odchází Petr Švancara, s tím jsme tak byli ale domluvení od samého začátku. On se na vyšší soutěž už necítí a my jeho rozhodnutí respektujeme. Jeho pomoc klubu byla maximální a za to mu patří velký dík,“ upřesnil Crha.

Vítězství Blansko – Polná FK Blansko
Foto: www.fotocoufal.cz

„Věřím, že se nám podaří zajistit dostatečnou podporu, přece jen na utkání s Polnou přišla více než tisícovka diváků nejen z Blanska, ale i z širokého okolí. S takovou návštěvností by se Blansko mohlo stát atraktivním místem pro fotbal. Podmínky na to máme i díky umělému trávníku na ASK Blansko, navíc cítíme obrovskou podporu našich fanoušků,“ dodal.

Kromě vybudování hřiště s umělou trávou na sportovním ostrově letos proběhne i rekonstrukce fotbalových kabin. Městu Blansko byla totiž přiznána Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy téměř desetimilionová dotace.

red