Rekonstrukce mostu u Salmova mlýna vyřeší problém s parkováním. Zlepší se i dostupnost na baseballové hřiště

17. června 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 2075×

V souvislosti s budováním hřiště s umělou trávou a rekonstrukcí fotbalových kabin v areálu ASK na sportovním ostrově v Blansku řeší vedení města potřebu náhradní parkovací plochy pro vozidla, která v létě míří do blanenského aquaparku. Dosud k tomuto účelu totiž sloužilo právě škvárové hřiště na Mlýnské ulici, které ještě letos získá nový povrch.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Úprava mostu u Salmova mlýna, který v součané době není průjezdný, je podle místostarosty Jiřího Crhy nejschůdnějším řešením. „Budovat nové parkoviště ve městě bychom finančně nezvládli, parkování pro návštěvníky aquaparku je ale nezbytné. Právě díky pohodlnému parkování na nedalekém škvárovém hřišti na blanenské koupaliště jezdili i lidé z širokého okolí,“ uvedl Crha, který také upřesnil, jaké bude jeho využití:

„Bude fungovat jako obousměrný jednopruhový most pro vozidla od 3,5–5 t, a poskytne tak plnohodnotný průjezd do další části sportovního ostrova. Chybět ale nebude ani pruh pro pěší,“ upřesnil.

Dostatečné parkovací plochy tak vzniknou nejen v rámci stávajícího parkoviště u baseballového hřiště, které ještě projde rekonstrukcí, ale i podél cesty na Jahodové pole.

Most u Salmova mlýna

Do konce srpna by měla být připravena projektová dokumentace, zhruba v průběhu září až října pak dojde k výběru zhotovitele. Náklady se odhadují zhruba na 2, 250 mil. korun bez DPH s tím, že realizace stavby proběhne nejpozději na jaře příštího roku.

V letošním roce tak ještě musejí návštěvníci aquaparku jet přes kruhovou křižovatku na Svitavské směrem k železniční stanici Blansko-město a podél kolejí a garáží projet dál až na sportovní ostrov.

red