Bilancování v poločase mandátu

18. července 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 1986×

Uplynula polovina volebního období a po dvou letech je tedy čas vyhodnotit, co vedení města Blanska splnilo, a co nikoli.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Začal bych souhrnným číslem: investovali jsme 218 mil. Kč, z toho 107 mil. Kč jsme získali na dotacích. Nejvíce se investovalo do zateplení škol a školek v celkové hodnotě 55 mil. Kč, do veřejného osvětlení, cyklostezek, ale také do zeleně hřbitova i rekonstrukce a vybavení dětského dopravního hřiště,“ zamýšlí se starosta Ivo Polák, „ze středu města také konečně zmizel hotel Dukla. Ještě během letošního roku dojde k vybudování parku na jeho místě,“ dodal.

Spektrum investic je velmi široké od obnovy litinových soch, průtahu Lažánkami, regenerace sídliště Sever až po rekonstrukci fotbalového hřiště a vybudování stezky pro chodce a cyklisty na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka.

„Kromě škol jsme asi nejvíce pyšní na výstavbu parkoviště, vylepšení IT technologií a pořízení CT pro naši nemocnici, ale samozřejmě nezapomínáme ani na podporu rozvoje cyklistiky v úseku Blansko–Ráječko a podporu hasičů. Získali jsme dotace jak na opravy požárních zbrojnic, tak na požární techniku, výstroj i výzbroj hasičů,“ doplňuje Polák.

Ve druhé polovině funkčního období se počítá s dotacemi a investicemi do komplexního řešení středu města. „Je to totiž prostor, který si zaslouží tu největší pozornost, na tom teď pracujeme. Jde o centrum města, tedy místo pro setkávání, trávení příjemných chvil po práci i v době volna,“ uzavírá starosta.

red