Kolárka dodala chybějící dokumentaci v termínu. Město posoudí, zda je kompletní

17. října 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 2050×

Dohoda zněla předložit požadovanou dokumentaci do 14. října. Zástupci divadla Kolárka ji dodali na město včas, v těchto dnech tak Blanenští posoudí, zda je je kompletní. Pouze v takovém případě by byla postoupena k projednání radě města.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V současné době jsou v plném proudu práce na revitalizaci prostoru po zbouraném objektu hotelu Dukla. Vzhledem k nápadu členů divadla Kolárka postavit zde stálou divadelní scénu se město rozhodlo vyhovět této myšlence a prozatím vyjmout z původního projektu objekt kavárny.

Ta by mohla být přímo součástí objektu divadla. Město ale požaduje od členů občanského sdružení Circulus, které divadlo Kolárka provozuje, záruky financování celého projektu, proto také trvalo na vypracování projektu, předložení harmonogramu realizace stavby a přesné specifikaci majetkoprávního vypořádání.

„Naší snahou není s rozhodnutím otálet. Požadavky byly stanoveny jednoznačně. Pokud shledáme předloženou dokumentaci jako dostatečnou, rada města se jí bude zabývat na jednom z nejbližších zasedání. Do konce listopadu by měl být ukončen městský projekt, v příštím roce vše uzavřeme ať už divadlem, nebo původní kavárnou,“ upřesnil záměr města místostarosta Jiří Crha.

Ať už ale rada rozhodne jakkoli, město musí v každém případě, v souladu se zákonem o obcích, zveřejnit zájem na pronájem volných suterénních prostor.

red