Z redakční pošty: Návštěvníci lysické svatební show se složili na dar pro blanenský psí útulek

15. října 2016, ostatní, přečteno: 2065×

Více než pět set diváků šestého ročníku Svatební show v Lysicích přispělo na provoz blanenského psího útulku. Na dárkový šek, který předala jednateli Služeb Blansko Jiřímu Charvátovi Michaela Salačová, se nakonec připsala částka 10.000 Kč.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Nápad podpořit psí útulek ve spojitosti s touto tradiční akcí vznikl zcela náhodou. Po cestě domů z loňského ročníku našla zástupkyně svatební agentury Monika Burianová opuštěného pejska. Jeho novým domovem se stal na přechodnou dobu právě psí útulek v Blansku. Díku tomuto zážitku se zrodil nápad darovat útulku částku z dobrovolného vstupného z další svatební show.

Sponzorský dar pro Útulek Blansko
Šek na deset tisíc korun převzal pro blanenský psí útulek Jiří Charvát z rukou Miss České republiky 2000 Michaely Salačové. Foto: archiv autorky

Psí útulek města Blansko měl právě proto na show svůj stánek, kde se diváci mohli seznámit s jeho náplní a díky fotografiím i s pejsky, kteří jím v letošním roce prošli. U stánku bylo až nečekaně plno, což svědčí o tom, že tato problematika je stále aktuální. Nechyběla ani tříměsíční fenečka Čokoláda, která se stala rychle miláčkem všech dětí i dospělých.

Vedoucí provozu psího útulku na oplátku předala Michaele Salačové a Monice Burianové dvě krásné kresby útulkových pejsků od brněnského grafika Erika Vlčka.

Služby Blansko s .r. o děkují organizátorům a divákům, bez kterých by se tato krásná částka pro opuštěné čtyřnohé kamarády nemohla vybrat.

Jarmila Jurová
vedoucí provozu psího útulku