HC Blansko nabíral nové hokejové naděje

26. ledna 2017, sport, přečteno: 4217×

V úterý 24. ledna proběhl na Zimním stadionu v Blansku nábor malých hokejistů. Tentokrát v rámci akce Týden ledního hokeje a projektu s názvem Pojď hrát hokej pod záštitou Českého svazu ledního hokeje.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Malé hokejové talenty vítal na zimním stadionu velký poutač a prezident klubu HC Blansko Jindřich Král. Od něho dostali rodiče první informace a děti dres, propisku a kartu hokejisty.

Na ledě mezitím trenéři přípravky připravovali improvizovanou překážkovou dráhu z pneumatik, dřevěných desek a malých branek.

Akce zaznamenala velký ohlas a účast překvapila samotné organizátory. „Jsem příjemně překvapený, kolik dětí dnes přišlo. Přesné číslo sice neznám, ale podle rozdaných dresů to bude asi 40–50 dětí ve věku 4-8 roků. A kdyby jich u hokeje zůstalo pět nebo šest, bude to skvělé,“ komentoval průběh Jindřich Král.

Nábor je určený jak pro kluky, tak pro holky. „Máme asi 4 nebo pět mladých hokejistek. Dívčí hokej se stává trendem. Asi víte, že máme reprezentační družstva dívek. Chceme být také klubem, kde děvčata budou moci sportovat.

V náborový den se děti seznámily s hokejem prostřednictvím hry. Pomocí honičky, sbírání puků, přenášení míčků nebo objíždění překážek by se měly dopracovat k hokejovým dovednostem. Pro takhle malé děti má být hokej především hra a zábava. Zatímco děti bruslily, rodiče dostali přihlašovací formuláře, všechny potřebné informace ohledně tréninků, finanční náročnosti a kontaktů na trenéry.

Tento den dětem s prvními kroky na ledě pomohli blanenští odchovanci, kluci, kteří v Blansku vyrostli a mají blanenskému hokeji co dát. Přišel Roman Meluzín i se svým synem, který také hokejově vyrůstal v Blansku. Ale také bratři Králové, kteří hrají dnes hrají v klubech v Přerově nebo v brněnské Kometě. První kroky ale udělali na zimním stadionu v Blansku. „Ať děti vidí, že i od nás lze dojít do nejvyšších hokejových klubů,“ říká Král.

Projekt s názvem Pojď hrát hokej potrvá tři roky a opakovat se bude dvakrát do roka. Jednou v lednu a poté v září. Další náborová akce bude zase v září. Všechny potřebné informace zájemci najdou na webových stránkách www.hcblansko.eu. Mohou také přijít na zimní stadion podívat se na tréninky přípravky každé úterý a čtvrtek od 16:45 do 17:45 hodin. Náborový trénink je každou sobotu od 9 do 10 hodin.

Do projektu se blanenský hokejový klub přihlásil, aby rozšířil členskou základnu. Nábor cílí na děti ve věku 4–8 let, která je ideální pro nastartování nového hokejisty nebo hokejistky. Jde o to je zaujmout a získat jich pro hokej co nejvíc, aby se v Blansku zase ve větším hrály soutěže starších a mladších žáků.

„V minulosti byl mládežnický hokej v útlumu a chceme hokej v Blansku znovu nastartovat. Cílem je také udržet děti co nejdéle v Blansku. Brněnské kluby nám ty nejtalentovanější přebírají někdy v páté šesté třídě. Na druhou stranu jsme zase rádi, pokud se naše mládež dostane do takového klubu, jakým je např. Kometa Brno,“ zakončil Král.

Stanislav Mrázek