Lidé byli k pejskům štědří

1. března 2017, ostatní, přečteno: 3920×

Krmivo pro psy z blanenského útulku v hodnotě 6.700 korun věnovali od listopadu loňského roku do letošního února zákazníci OD Billa. Loni se podobné množství vybralo za půl roku, tentokrát na to stačily necelé čtyři měsíce. Krmivo převzala v pátek 24. února vedoucí útulku Jarmila Jurová společně se starostou Ivo Polákem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Útulek je dotován městem Blanskem, nicméně jeho obyvatelé jsou za každý sponzorský dar velice vděční. Nemusí to být pouze krmivo, konzervy, deky nebo různé pamlsky. Od poloviny loňského roku dostávají díky sponzorům pejsci v blanenském útulku i identifikační čip a jsou registrováni do veterinárního registru.

Noví majitelé si odsud v loňském roce odvedli osmatřicet čtyřnohých kamarádů, pětatřicet ztracených psů se pak díky útulku vrátilo majiteli původnímu.

utulek-70377-0_550.jpg
Krmivo věnované zákazníky OD Billa předali Jarmile Jurové a starostovi Ivo Polákovi vedoucí prodejny Libor Vašín (první zleva) a Aneta Kocmanová, administrativní pracovnice (první zprava). Foto: S. Mrázek

Součástí zařízení na jihozápadním okraji města je i přijímací a administrativní budova, ta je ale podle starosty Blanska Ivo Poláka již nevyhovující: „Nová mobilní buňka pro blanenský útulek pro psy byla zařazena do rozpočtu na letošní rok. Jakmile počasí dovolí, začneme s její instalací, z městských peněz je na to vyčleněno zhruba sto tisíc korun,“ upřesnil starosta s tím, že nová buňka bude sloužit nejen jako zázemí pro personál, ale i jako sklad krmiva.

Provozovatelem psího útulku jsou Služby Blansko s. r. o. Podle slov jednatele společnosti Jiřího Charváta budou letos Služby pokračovat z vlastních zdrojů v opravách kotců, v plánu je však i rekonstrukce kanalizace, na kterou naváže dobudování žlabu za účelem snadnějšího čištění kotců.

red