Nový případ „falešného“ zaměstnance vodáren

24. března 2017, tiskové zprávy, přečteno: 2175×

VODÁRENSKÁ AKCIOVÁ SPOLEČNOST, a. s., divize Boskovice upozorňuje zákazníky, že se ve městě Blansku znovu objevili podvodníci, kteří se vydávají za zaměstnance vodáren.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V měsíci listopadu 2016 jsme upozornili na osobu, vydávající se za zaměstnance vodárenské společnosti, která pod záminkou kontroly vodoměru navštívila devětaosmdesátiletou ženu přímo v Boskovicích a odcizila jí celoživotní úspory ve výši 150 tisíc korun.

Tento týden (22.03.2017) jsme od odběratele z Blanska, ulice Havlíčkova obdrželi informaci, že jejich rodinný dům navštívila osoba vydávající se za zaměstnance vodáren s tím, že jde kontrolovat vodoměr. Současně šla kontrolovat i kohoutky a hlavně sdělila, že jde vrátit přeplatek na vodném ve výši 3000 Kč, ale má pouze 5.000 Kč, a  potřebuje vrátit.

Naše společnost  v souvislosti s tímto případem opětovně žádá zejména starší občany o OBEZŘETNOST! Už v minulosti se naše společnost setkala s tím, že podvodníci tvrdili, že Vám jdou vrátit přeplatek, popřípadě hledali jiné záminky, jak se dostat do Vašich obydlí a zjistit, kde máte uložené peníze.

Proto znovu zdůrazňujeme, že po našich zaměstnancích můžete kdykoliv požadovat předložení služebního průkazu, kterými jsou všichni naši zaměstnanci vstupující do Vašich provozoven a domácností vybaveni. Průkaz je opatřen i fotografií zaměstnance.

Kdykoliv se také můžete telefonicky obrátit na naši společnost a požádat nás o ověření, zda se někdo z našich zaměstnanců ve Vaší obci v daném okamžiku pohybuje.

Mgr. Jan Kaluža
vedoucí útvaru ředitele divize Boskovice