Z redakční pošty: Indiánské zlato v ohrožení

3. března 2017, kultura, přečteno: 2272×

Neuvěřitelné, co se v Blansku stalo: Indiánského zlata se chtěli pokoutně zmocnit bandité. Toto se odehrálo v Dělnickém domě v neděli 26. února při představení smíšeného pěveckého sboru RASTISLAV Blansko – TENTOKRÁT NA ZÁPADĚ aneb INDIÁNSKÉ ZLATO.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Rastislav věnuje už několikátým rokem jeden ze svých koncertů malým a nejmenším divákům a vždy se těší velkému zájmu. I letos byl sál Dělnického domu plný dětí. Některé z nich měly dokonce možnost stát se součástí představení a svých rolí se chopily velice zodpovědně.

S obrovským zápalem hráli jak malí indiáni, tak vynalézaví bandité. Plánovaných rolí ze scénáře se ujali členové sboru: Kateřina Králová, Břetislav Švehla, Aleš Bláha, Miroslav Pukl, Filip Souček, Karolína Kunčáková, Ema Kuběnová, Adam Petržela a Adam Pernica.

Dirigent sboru, pan Jaroslav Martinásek, tentokrát dohlížel na celý koncert z řad diváků. Za klavírního doprovodu Šárky Seďové a pod taktovkou talentovaného Dominika Pernici zazněly skladby J. Křičky, G. F. Händela, C. Orffa, Y. Gordona a F. Mendelssohna-Bartholdyho.

indiana-39676-0_550.jpg
Foto: V. Kocman

Konec dobrý, všechno dobré. Bandité záhy pochopili, že poklad, který měli indiáni, nebyl žlutý kov, ale zlato v hrdle... Všichni se nakonec sešli v pěveckém sboru. Tak pokud ještě váháte, jak byste se obohatili, choďte na koncerty Rastislava nebo přijďte do jeho řad!

Irena Petrželová