Zásahový automobil Iveco dnes převzali dobrovolní hasiči v Dolní Lhotě

9. března 2017, okolní obce, přečteno: 3019×

V rámci zlepšování podmínek jednotek sborů dobrovolných hasičů v místních částech město Blansko předalo v poměrně krátké době klíče od třetího automobilu. Z nových vozů se již těší dobrovolní hasiči v Horní Lhotě a na Obůrce, dnes přišla řada na jednotku v Dolní Lhotě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dolnohotští dobrovolní hasiči dnes převzali z rukou starosty města Ivo Poláka nový zásahový automobil Iveco. Na pořízení automobilu včetně vestavby se finančně podílel jak Jihomoravský kraj, který přispěl částkou ve výši půl milionu korun, tak i město Blansko. To ze svého rozpočtu uvolnilo za tímto účelem jeden milion tři sta tisíc korun.

„Nové vozidlo nahradilo Avii z roku 1985, která byla již na hranici své životnosti. Sbor dobrovolných hasičů v Dolní Lhotě má poměrně dobré podmínky pro svou činnost, do budoucna by se však ještě dalo zlepšit zázemí pro členy sboru, rádi bychom také vyřešili problém s uskladněním materiálu,“ uvedl blanenský starosta.

Podmínky jednotek blanenského okrsku by se měly zlepšovat i nadále. Město požádalo o dotaci z Jihomoravského kraje, který na vybavení jednotek dobrovolných hasičů ze svého rozpočtu poskytuje ročně až 50 milionů korun. Blanenští radní jsou připraveni v případě úspěchu dotaci spolufinancovat. 

vozidlo-83651-0_550.jpg

hasici-55338-0_550.jpg

hasici-66446-0_550.jpg

cerpadlo-40742-0_550.jpg
Fotografie: S. Mrázek

red