ASK Blansko obnovilo tradici aprílového pochodu „Za sněženkou do krasu“

13. dubna 2017, sport, přečteno: 1948×

Turistický pochod „Za sněženkou do krasu“, jehož první ročník spadá již do roku 1979, byl bohužel na několik let přerušen. Nadšencům z ASK Blansko se letos podařilo tuto tradici obnovit.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„První ročník, který se uskutečnil 1. dubna 1979, byl organizačně zajišťován odborem turistiky při Spartaku ČKD Blansko,“ vzpomíná Františka Štraitová, která odbor, za pomoci dalších členů turistiky, v té době vedla.

„Byly to trasy na 10, 25, 35 a 50 km. Později se přidala i trasa na sto kilometrů. Na několik let byl ale pochod přerušen. Letos se naštěstí, díky několika turistickým nadšencům pod hlavičkou ASK Blansko, podařilo pochod obnovit,“ upřesnila Štraitová.

snezenka-85771-0_550.jpg
Nejmladší účastník pochodu měl pouze pět měsíců. Foto: archiv pořadatele

Na startu aprílového pochodu se nakonec sešlo čtyřiadevadesát účastníků, kteří se vydali na 10km trať, dvacet pět turistů přilákala 25km trať, devět pochodujících zvolilo trať na 35 km. V cíli pochodu každý účastník obdržel pamětní list spolu s drobnými dárky od Všeobecné zdravotní pojišťovny. Došlo také na ocenění nejstaršího (85 roků) a nejmladšího (5 měsíců) účastníka pochodu.

Počasí všem přálo, pořadatelé měli na Obůrce připraven i horký čaj, turisté dostali jako pozornost i párky k opékání.

Organizátoři „znovuobnovené akce“ děkují všem za účast a těší se na viděnou v příštím roce.

red