Investiční akce ve městě? Nejvíce jich připravujeme na léto, říká blanenský starosta

18. dubna 2017, zprávy z MěÚ, přečteno: 2908×

O připravovaných investičních akcích ve městě Blansku a jeho částech informuje starosta Ivo Polák.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Opravy a údržba budov v majetku města

„Jednou z největších investičních akcích v Blansku bude rekonstrukce budovy Základní umělecké školy, která má poměrně velké problémy s vlhkostí. Z rozpočtu města letos uvolníme na její odvlhčení, novou fasádu a okna asi 6,5 milionu Kč. Realizaci stavby plánujeme v průběhu prázdnin s předpokládaným termínem dokončení ke konci měsíce září,“ uvedl v úvodu starosta Ivo Polák.

stred-mesta-70724-0_550.jpg
Rekonstrukce budovy ZUŠ Blansko je dalším krokem plánu blanenských radních v otázce komplexní úpravy veřejných prostranství středu města v podzámčí a kolem bývalého hotelu Dukla. Foto: S. Mrázek

S vlhkostí se potýká i Dělnický dům na Hybešově ulici v Blansku. „Sanace zdiva je nezbytná ve foyeru v přízemí, práce na vysušení a odvlhčení budovy začnou v červenci, vyčleněno na ně máme zhruba 2,5 milionu Kč,“ upřesnil Polák, který ve svém výčtu zmínil rovněž budovu blanenského kina: „Od června do konce srpna zde proběhnou práce spojené s kompletní rekonstrukcí elektroinstalace, výměnou oken a vybudováním bezbariérového přístupu do promítacího sálu, to vše za dva miliony Kč.“

Omezené možnosti společenského vyžití mají podle Ivo Poláka senioři obývající Dům s pečovatelskou službou na ulici Pod Javory 32. V červenci proto Blanenští zahájí práce na zvětšení stávající nevyhovující společenské místnosti. Vybudování přístavby, plánované na letní období, přijde město na 1,5 milionu Kč.

Vybrané investiční akce

„V souvislosti s realizací stavby průtahu Lažánkami je třeba letos dokončit zpevnění ploch a rekonstrukci chodníku v této části města, hotovo by mělo být do konce června. Nové chodníky za zhruba 200 tisíc Kč přibudou i na Těchově. V tomto případě provedení akce plánujeme spíše na podzimní měsíce,“ dodal starosta Polák.

Na podzim tohoto roku se dle jeho slov připravuje také odložená rekonstrukce autobusové zastávky na Podlesí, další akcí je pak další etapa rekonstrukce povrchu komunikace Olešná–Hořice plánovaná na letošní léto s tím, že z městské pokladny bude na tyto práce uvolněno 1,5 milionu Kč.

V souvislosti s vybudováním nového autobusového nádraží se město dohodlo s vedením ČAD Blansko na zakomponování závěrečné části cyklostezky kolem autobusového nádraží do připravovaného projektu. „Dočkáme se tak nového úseku s asfaltovým povrchem, který naváže na již zbudovaný úsek H. Ten nyní končí před autobusovým nádražím a povede dále podél břehu řeky až po kruhový objezd na křížení ulic Svitavské a Nádražní,“ připomněl Polák, který věří, že jejím dokončením se zvýší komfort pro cyklisty.

red