S rekonstrukcí bazénu začnou v blanenské nemocnici začátkem prázdnin

4. dubna 2017, ostatní, přečteno: 1932×

Vedení Nemocnice Blansko před časem avizovalo svůj záměr zrekonstruovat oddělení rehabilitace. Náklady na rekonstrukci bazénu, zázemí ambulancí a tělocvičny se pohybují okolo pětadvaceti milionů korun. Práce započnou v létě, hotovo by mělo být do čtyř měsíců od zahájení realizace stavby. V červnu zahájí provoz nová oční optika.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„V současné době se připravuje výběrové řízení na dodavatele. Předpokládané zahájení prací spadá do období začátku prázdnin s tím, že kompletní realizace stavby proběhne ve dvou etapách. V první fázi dojde na rekonstrukci bazénu a zázemí rehabilitačních ambulancí, druhá etapa pak zahrne rekonstrukci tělocvičny,“ upřesnila tisková mluvčí Kateřina Ostrá.

Pacienti rehabilitačního oddělení o své procedury nepřijdou. Po dobu rekonstrukce blanenské rehabilitace budou moci využívat služeb Nemocvičny na Smetanově ulici.

Vedení Nemocnice Blansko se rovněž rozhodlo přesunout svou stávající provozovnu oční optiky do nově vybudovaného prostoru za informačním centrem, který nebyl návštěvníky a pacienty nemocnice ve větší míře využíván. Realizací tohoto přesunu by se měla rozšířit nabídka služeb pro návštěvníky, pacienty i zaměstnance nemocnice.

„Aktuálně probíhá příprava kolaudace daného prostoru. Náklady na jeho vybudování se pohybují okolo 475 tisíc Kč. Pacientům by nová optika měla sloužit od června tohoto roku,“ dodala na závěr tisková mluvčí nemocnice.

red