V budově městského úřadu proběhne taktické cvičení s evakuací osob

18. dubna 2017, zprávy z MěÚ, přečteno: 2113×

Taktické cvičení Hasičského záchranného sboru, Územního odboru Blansko, a jednotek dobrovolných hasičů z Rájce-Jestřebí a Černé Hory se uskuteční 27. dubna v budově Městského úřadu Blansko na náměstí Republiky. Manévry na úřadě za plného provozu budou zahájeny v 9:00 hodin ráno. Jejich ukončení proběhne nejpozději okolo poledne.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„S plánovaným cvičením s následnou evakuací a záchrannou několika zraněných jsou obeznámeni nejen hasiči, ale i všichni úředníci, kteří v budově úřadu pracují. Policie ČR ani zdravotnická záchranná služba se do cvičení nezapojí. Dopravu na náměstí Republiky budou řídit městští strážníci. K možným komplikacím v dopravě, v důsledku parkování hasičských vozů, by mohlo docházet zhruba do jedenácté hodiny,“ upřesnil Jiří Kučera, vedoucí odboru kancelář tajemníka. 

Obyvatel města, kterých by se tato akce mohla dotknout, by mělo být podle Jiřího Kučery minimum. Jedná se totiž o čtvrtek, který není úředním dnem.

Hlavním cílem tohoto cvičení je prověřit, jak rychle lze osoby z evakuované budovy vyvést a jaké při tom mohou nastat komplikace. Hasiči si rovněž vyzkouší záchranu několika osob z horních pater budovy pomocí vysouvací plošiny.

red