Blanenská náměstí získala nové lavičky. Výměnou prošly i odpadkové koše

16. května 2017, zprávy z MěÚ, přečteno: 2471×

Nákladná údržba původních laviček se městu nevyplácela. Blanenští radní se proto rozhodli pro jejich kompletní výměnu. V centru města tak nově přibylo devětasedmdesát nových laviček. Problému s odpadky na centrálních náměstích v Blansku by pak měly napomoci nové odpadkové koše. Město jich prozatím nainstalovalo dvaatřicet.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„V současné době mohou lidé zaznamenat kompletní výměnu laviček na náměstích Svobody, Republiky a na Wanklově náměstí. Údržba původních kusů z bukového dřeva se totiž městu nevyplácela,“ vysvětluje místostarosta Jiří Crha. 

„Lavičky, které jsou v nejhorším stavu, město odepíše ze svého mobiliáře, zbytek prozatím zrenovujeme a využijeme je na jiných místech v Blansku. Uvažovali jsme například o prostranství podél cyklostezek,“ říká Crha o zakázce, která město přišla zhruba na půl milionu korun.

Výměnou prošly i odpadkové koše. Objem původních nádob se pohyboval mezi 20 až 25 litry. Nové koše pojmou až pětačtyřicet litrů komunálního odpadu. „Věřím, že větší odpadkové koše v centru Blanska lidé ocení, přece jen pohled na koše přetékající odpadky není pro město tou nejlepší vizitkou,“ upřesnil Crha s tím, že je třeba ještě technicky dořešit výměnu stávajících nádob na odpadky v Rožmitálově ulici.

Na nákup třiceti dvou nových odpadkových košů město uvolnilo ze svého rozpočtu zhruba sto tisíc korun.

lavicky-92855-0_550.jpg

kose-81694-0_550.jpg

lavicky-41787-0_550.jpg

lavicky-46335-0_550.jpg
Nové lavičky z masivního modřínového dřeva, umístěné v centru města, splňují všechny parametry nejen moderního vzhledu, ale i lepší udržovatelnosti. Fotografie: J. Franchi

red