Charitativní akci You Dream We Run letos podpoří rekordní počet týmů i samotných běžců

25. května 2017, ostatní, přečteno: 3950×

Podaří se letos organizátorům charitativního 24hodinového štafetového běhu You Dream We Run překonat v rámci pátého ročníku vysněnou hranici jednoho milionu korun na splnění snů? To záleží na účasti a dobré vůli nás všech. Našlápnuto je skvěle, počty týmů i jednotlivých účastníků totiž lámou rekordy. Nejen na toto téma si povídám s hlavním organizátorem akce Romanem Jančiarem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pane Jančiare, ve dnech 9. až 10. června se v Blansku poběží za splnění snů nejen dětem, ale i dospělým. Kolik nominací jste letos obdrželi?

V letošním roce se přihlásilo celkem deset zájemců, osm handicapovaných dětí a dva dospělí. Pořadí plnění snů jsme však losovali pouze v devíti případech. Jedna dívka totiž není z Blanenska, organizační výbor se jí proto rozhodl přímo udělit desáté pořadí.

Jaké sny mohou účastníci akce You Dream We Run nominovaným letos splnit?

Kromě tradičních počítačů, tabletů nebo telefonů jsou to i ozdravné pobyty u moře nebo v termálních lázních, jedním ze snů je i speciální trojkolka. Věřím, že sny se nám podaří vyplnit úplně všem, moc bych si přál, aby to vyšlo i poslední v pořadí, Lucince, která by si ráda pohladila živého delfína. Myslím, že právě takových snů, které se stanou zážitkem na celý život, by mělo být víc.

Jak mohou lidé, kteří na akci přijdou, konkrétně pomoci?

Jednak nákupem tyrkysového trička, v prodeji budou náramky, uvažujeme také o šátcích. Především si ale lidé mohou zakoupit vratné kelímky na nápoje s logem akce. Snažíme se totiž o určitý posun ekologickým směrem. Plastové obaly hodláme úplně vytěsnit, víno se proto bude nalévat do vratných skleniček, i ty si samozřejmě mohou lidé koupit, a přispět tak dobré věci. Stejně tak Domov Olga bude nabízet svou kávičku do papírových obalů. S městem Blanskem jsme se mimo jiné dohodli i na umístění nádob a kontejnerů na tříděný odpad.

you-dream-we-run-51967-0_550.jpg

Jaké možnosti osobní podpory mají lidé, kteří se blanenského charitativního běhu nemohou osobně zúčastnit?

Firmy i jednotlivci mohou samozřejmě přispět na náš transparentní účet. Letošní novinkou je ale i podpora formou mobilní aplikace EPP od skupiny ČEZ – „Pomáhej pohybem“, díky které má uživatel možnost vlastním aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit. No a naše akce má tu čest být jedním z těchto projektů. Díky této spolupráci budeme sbírat body na splnění snů Pavly a Vendulky v celkové hodnotě 70 tisíc korun.

S novinkou však letos přišel i generální sponzor akce společnost Synthon. Můžete nám prozradit, o co jde?

Musím ocenit přístup našeho hlavního partnera, kterému nejsou cizí osudy těch, již to mají v životě mnohem těžší než většina z nás. Společnost Synthon se totiž rozhodla podpořit motivaci běžců přispěním částky dvou korun za každé uběhnuté kolo v rámci běhu. Vnímám jejich sounáležitost a jsem za ni vděčný, kéž bychom se s takovou podporou setkávali častěji. V každém případě nemohu opomenout ani výraznou finanční pomoc, které se nám letos dostalo od Krajského úřadu Jihomoravského kraje.

Jaká jsou aktuální čísla? Kolik týmů a kolik individuálních běžců nastoupí na trať?

Konečné počty absolutně překonaly naše očekávání. Možnosti přihlásit se do 21. května využilo celkem dvaapadesát týmů a 1 966 běžců. To je neskutečný výsledek, který je jednoznačně důkazem toho, že lidé jsou stále vnímavější, že dochází k pozitivní změně v jejich myšlení tím správným směrem. Velice mě těší určitý posun v účasti škol, a to nejen těch místních, ale i z širšího okolí. Moc všem za jejich přízeň děkujeme.

you-dream-we-run-67801-0_550.jpg
Fotografie: S. Mrázek a J. Franchi

Na co se můžeme těšit v rámci doprovodného programu?

Jsem moc rád, že jsme se s účastí interpretů letos posunuli až za hranice. Čeká nás totiž vystoupení Maťa Haricha nebo Petera Cmoríka. Příjemně mě překvapil skvělý osobní přístup Ládi Křížka, vystoupí však i Laďa Kerndl nebo kapela Nebe. Svou návštěvou nás poctí i Eduard Hrubeš. Kromě kulturního programu jsou ale připravena i vystoupení sportovního rázu ve spolupráci s Nemocvičnou Blansko, sdružením Cvicsnami.cz nebo i exhibice mistra světa v biketrialu Vaška Koláře. Věřím, že program je rozmanitý, a že si z něho vyberou diváci všech věkových skupin.

Za rozhovor poděkovala Jana Franchi

Program ve formátu PDF je ke stažení zde.

Veškeré informace o projektu najdete na FB profilu You Dream We Run Blansko nebo na www.youdreamwerun.cz.