Nemocnice Blansko obdarovala své zaměstnance u příležitosti Mezinárodního dne sester

24. května 2017, tiskové zprávy, přečteno: 8183×

Ve čtvrtek 11. května 2017 uspořádalo vedení Nemocnice Blansko akci pro své zaměstnance, a to při příležitosti Mezinárodního dne sester, který připadá na 12. května. Jedná se o datum spjaté se jménem Florence Nightingale, narozené právě v tento den roku 1820, zakladatelky ošetřovatelství, jak jej známe dodnes.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V blanenském kině byl pro všechny nejen nelékařské, ale i lékařské a ostatní pracovníky Nemocnice Blansko připraven zajímavý program. Kino zaplnilo dvě stě sedmdesát účastníků. Hlavním bodem programu byla přednáška „Žij svůj život“ v režii přednášejícího Ing. arch Jaroslava Dvořáka.

den-sester-55734-0_550.jpg

Přednášejícím byl zkušený lektor, kouč a konzultant s dlouholetou praxí v oblasti obchodní činnosti, vedení týmů a osobního rozvoje. Jeho silnou stránkou je především originalita a forma kurzů, které vede. Pracuje s vtipem, nadhledem, využívá množství příkladů z praxe, je uznávaným motivátorem. Žádná suchá teorie, ale především orientace do praxe posluchačů. To vše zabaleno do neformální, přátelské a veselé atmosféry. Jeho přednášky hodnotí účastníci jako „výživné a osvěžující“.

den-sester-47311-0_550.jpg
Fotografie: B. Alexandr

Díky silnému motivačnímu podtextu je oslovován společnostmi, které zaměstnávají pracovníky s velkou psychickou zátěží. A právě to byl jeden z důvodů, proč se vedení nemocnice pro tuto přednášku jako „dárek“ zaměstnancům rozhodlo.

Profese zdravotní sestry, ale i lékařů a ostatních nelékařských pracovníků, je velice náročná. Příjemně strávené odpoledne, během kterého nechybělo ani drobné občerstvení, perníkové srdíčko pro každého účastníka nebo zprostředkovaný benefit v podobě měsíční testovací karty Multisport pro všechny zaměstnance nemocnice zdarma, to vše vnímá vedení blanenské nemocnice jako minimum, kterým může svým zaměstnancům za jejich každodenní práci poděkovat.

Kateřina Ostrá
tisková mluvčí