Nízkoprahový klub pro děti a mládež otvírá novou hudební zkušebnu

23. května 2017, tiskové zprávy, přečteno: 7039×

PVC klub otevírá od května novou hudební zkušebnu pro děti a mládež, která bude k dispozici všem ve věku 13–21 let zdarma. K dispozici jsou kromě zvukové aparatury i nové bicí a elektrická kytara, které jsme zakoupili díky finančnímu příspěvku z projektu „Bertík pomáhá“ Nadačního fondu Albert.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Z 18leté praxe fungování našeho zařízení víme, jak je důležité podpořit jakýkoliv zájem o aktivitu, která by mohla nasměrovat mladého člověka správným směrem, ukázat mu jiné možnosti a motivovat ho ke změně stávající situace.

Pokud mají tito mladí lidé zájem o vlastní hudební produkci, je vhodným způsobem podpory poskytnutí prostředků, které jsou vzhledem k jejich situaci takřka nedosažitelné, a které mohou přispět k udržení těchto aktivit důležitých pro jejich osobnostní rozvoj.

Nové vybavení hudební zkušebny umožní dětem, aby jejich činnost měla hmatatelný výsledek, např. uskutečnění koncertu pro rodinu a kamarády, což je mimo jiné může motivovat k dalšímu zapojení do světa práce a tvorby hodnot. Navíc je třeba zdůraznit, že prožitek toho, že něco dokáže, je pro dospívajícího v nepříznivé životní situaci často velmi nedostatkovým zbožím.

Projekt je proto koncipován v duchu myšlenky: „Naučím tě, jak to zvládneš sám.“ Po vysvětlení a zaškolení tak budou schopni mladí hudebníci vytvořit svoji vlastní hudební produkci.

Novou hudební zkušebnu mohou zájemci přijít vyzkoušet od úterý do pátku v čase 14:00 – 19:00.

Kontakt na klub:

Společnosti Podané ruce, o. p. s.

NZDM v Blansku

Nízkoprahový klub pro děti a mládež PVC Blansko

Sadová 2, 678 01 Blansko

email: nzdm.blansko@podaneruce.cz

tel.: 721 838 077, tel: 777 916 283 (vedoucí)

www.pvcklub.podaneruce.cz

Robert Hořava
vedoucí klubu