Žáci základních škol se utkali ve fotbale

17. května 2017, sport, přečteno: 2667×

Jubilejního 20. ročníku největšího fotbalového turnaje pro žáky základních škol se zúčastnily týmy z celého okresu. Ve dvou věkových kategoriích nastupuje do turnaje téměř 80 tisíc chlapců a děvčat ve věku 6–11 let. McDonald's Cup se hraje na téměř čtyřech tisících základních školách České republiky a stále se zapojují další.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Finále okresního kola se konalo na umělé trávě na hřišti ASK v pátek 12. května. Velké hřiště bylo rozděleno na dvě poloviny, ve kterých se utkali mladší žáci na 2 × 20 minut a starší na 2 × 25 minut.

„Jedná se o týmy poskládané obvykle učiteli tělocviku z nadšenců do fotbalu. Nehrají tedy primárně členové fotbalových klubů, ale amatéři. Vítězné týmy postupují do krajského kola a dál do celonárodního,“ uvedl hlavní koordinátor blanenského okresního kola Břetislav Strážnický.

Pro vítěze byly připraveny medaile a poháry. Nejlepší družstvo z každé kategorie pak postoupilo do krajského kola, které se koná 24.05.2017 v Brně. Okres Blansko budou reprezentovat ZŠ Letovice a ZŠ Boskovice, nám. 9. května.

Mladší děti (2. a 3. třída):

1. ZŠ Letovice
2. ZŠ Lysice
3. ZŠ Boskovice
4. ZŠ Blansko T. G. M.
5.–6. ZŠ Rájec-Jestřebí
5.–6. ZŠ Jedovnice

Starší děti (4. a 5. třída):

1. ZŠ Boskovice, nám. 9. května
2. ZŠ Boskovice, Slovákova
3. ZŠ Lipovec
4. ZŠ Lipůvka
5.–6. ZŠ Jedovnice
5.–6. ZŠ Blansko T. G. M.

red