Rehabilitační oddělení Nemocnice Blansko čeká kompletní proměna

30. června 2017, tiskové zprávy, přečteno: 2800×

Už o letních prázdninách začnou v Nemocnici Blansko práce na modernizaci ambulantní části oddělení rehabilitace. Investiční akce za osmadvacet milionů korun vyřeší havarijní stav technologie vodoléčby a kompletní rekonstrukci oddělení rehabilitace. Stavební práce by měly být hotové nejpozději do ledna 2018. Do té doby se provoz ambulantní části rehabilitace přestěhuje do Nemocvičny na Smetanově ulici.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Předpokládaný termín zahájení kompletní rekonstrukce rehabilitačního pracoviště v suterénu polikliniky je v srpnu letošního roku.

Obnovou projdou projde vzduchotechnika, chlazení, technologie bazénu i technologie vířivky. Počítá se také s kompletní výměnou rozvodů vody, elektřiny a kanalizace. Do opravených prostor se pořídí nové vířivé a masážní vany, budou se měnit všechny povrchy a rekonstruovat sociální zázemí jak pro pacienty, tak pro zaměstnance nemocnice. Současně se počítá s vybudováním nového zastřešení nad bazénem, budou upraveny cvičební boxy, vyměněna topná tělesa.

Hlavní část prací se odehraje ve vodoléčebném sálu a bazénu. Bazén dostane nové schodiště podél strany včetně vhodného zábradlí a vymění se bazénové technologie. Ve vodoléčebném sále se bude pokládat protiskluzová dlažba a počítá se s umístěním pěti zrcadel, která umožní personálu vodoléčby při práci současně monitorovat klienty ve velkém bazénu, vířivém bazénu i ve vanách.

Z důvodu bezpečnosti klientů oddělení rehabilitace dojde také k výměně schodů do vířivého bazénu. Stávající kulaté schůdky budou nahrazeny nášlapnými plošinami bez ostrých hran. Ve vířivém bazénu pak navíc přibude jedno madlo.

V ostatních prostorách se modernizace dotkne také dámských i pánských šaten a sprch. Dostanou nové obklady, podlahy i šatní skříňky. Samozřejmostí pak budou nové baterie. Do dámské i pánské šatny navíc přibude signalizační zařízení, a to z důvodu nutného doprovodu některých pacientů po vodoléčebném sále.

Provoz oddělení rehabilitace se po dobu rekonstrukce přesune do Nemocvičny, ale to až ve chvíli, kdy bude vybrán dodavatel stavby. Dojde k tomu o letních prázdninách. Poté se celý provoz ambulantní části oddělení rehabilitace v nemocnici uzavře, takže samotná rekonstrukce by pro návštěvníky nemocnice neměla znamenat žádné, nebo jen minimální omezení.

Kateřina Ostrá
tisková mluvčí