Silnice Blansko–Klepačov je průjezdná bez omezení v obou směrech

1. června 2017, ostatní, přečteno: 4001×

Dlouho prosazovaná investice do opravy klepačovských serpentin je u zdárného konce. Rekonstrukce, která měla za úkol posílit bezpečnost dopravy do a z této místní části Blanska, byla ukončena včera. Krajská komunikace je počínaje dnešním dnem uvedena do provozu. Do konce prázdnin dojde i na opravu povrchu silnice v dalším úseku k odbočce k Samsaře.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Celkové náklady na rekonstrukci silnice činí 15.400 tis. Kč bez DPH (pozn. red.: z toho 6.269 tis. Kč původní projekt + 9.131 tis. Kč opěrné zdi a stabilizace svahů). S realizací stavby jsme začali v červnu loňského roku s tím, že zpracovaná projektová dokumentace předpokládala rozšíření serpentin pro bezpečné míjení projíždějících vozidel, svahy byly řešeny pouze svahováním. Po zahájení zemních prací se ale ukázalo, že skalní masiv je značně narušen, a bylo proto nutno navrhnout a realizovat opěrné zdi a dodatečnou stabilizaci svahů,“ uvedl vedoucí oblasti Blansko SÚS JMK Miloš Bažant.

Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje v současné době připravuje k zadání veřejnou zakázku na opravu povrchu silnice mezi koncem dokončené stavby a začátkem blanenské části města Klepačov (odbočka k Samsaře). Hotovo by mělo být ještě do konce prázdnin.

klepacovske-serpentiny-61895-0_550.jpg

klepacovske-serpentiny-88702-0_550.jpg

klepacovske-serpentiny-74477-0_550.jpg

klepacovske-serpentiny-98818-0_550.jpg
Fotografie: S. Mrázek

red