Půlmaraton Moravským krasem startuje už za měsíc

24. července 2017, sport, přečteno: 2905×

Půlmaraton Moravským krasem startuje v sobotu 26. srpna. Hlavní závod měří sice 21,1 km, ale akce nabízí další trasy o délkách 2,4 km, 800 m a pro děti i 60 a 100 m. Vybere si tedy opravdu každý. Registrace za levnější startovné končí v červenci.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Běh na 21,1 km Půlmaraton Moravským krasem je závod určený pro všechny, kdo už mají něco naběháno. Běžci registrování na půlmaraton se mohou zúčastnit také Týmového běhu. V polovině července obsahovala startovní listina 645 jmen.

Stránky Půlmaratonu Moravským krasem.

Městský běh s Autocontem na 2,4 km pak ocení ti, kteří si netroufnou na hlavní trať. Na vyzkoušení toho, jaké to je zaběhnout si krátký závod, tu máme Lidový běh na 800 m. Děti od dvou do sedmi let čeká 60 a 100 m s rodiči i bez rodičů.

Sportovní část doplňuje bohatý doprovodný kulturní program, který nabízí tanec, hudbu, soutěže i dětské atrakce pro nejmenší.

Program Půlmaratonu Moravským krasem 2017 startuje od 12:30 hodin. Kratší běhy pak od 13:00 hodin. Návštěvníky akce i samotné běžce čeká vystoupení hudební skupiny Kamelot. Na půlmaratonskou trať se běžci vydají v 16:00 hodin.

Do letošního Půlmaratonu se můžete zaregistrovat za levnější startovné do 31. července. Rozhodující pro výši startovného je datum připsání platby na účet pořadatele. Od 1. srpna zaplatíte již nejvyšší startovné.

Každý zaregistrovaný běžec se zaplaceným startovným může navíc poslat svůj tip (pouze jeden), kolik běžců se zúčastní hlavního běhu. Vyhrává ten, kdo bude skutečnému počtu nejblíže. Tipovat prostřednictvím FB profilu závodu mohou i děti.

Termín ukončení tipování: úterý 22. srpna 2017 ve 23:55 hodin.

Srdečně vás zveme na sportovní odpoledne do centra města Blanska. Záštitu nad Půlmaratonem Moravským krasem převzal místostarosta města Blanska Jiří Crha.

red