Z vystoupení Hradišťanu půjde přes osmdesát tisíc na umírající

16. července 2017, tiskové zprávy, přečteno: 1960×

Na červnovém benefičním koncertu skupiny Hradišťan vybrala Oblastní charita Blansko třiaosmdesát tisíc korun. Použije je na potřeby Mobilního hospice sv. Martina.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Zhruba za polovinu výtěžku z koncertu koupíme dvě elektrická lůžka, která pak klientům půjčujeme domů. Zbytek využijeme na dokrytí nákladů a na provoz služby, například na pohonné hmoty nebo převazový materiál,“ informuje vedoucí hospice Radka Kuncová.

Mobilní hospic svatého Martina pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci. V týmu, který o ně pečuje čtyřiadvacet hodin denně, je lékař, zdravotní sestra, sociální pracovnice, psycholog a pastorační asistent.

„V současnosti pečujeme o deset klientů. Lidé prozatím za služby hospice neplatí, ale krajské dotace a peníze od zdravotních pojišťoven nepokryjí všechny náklady. Proto jsou pro nás podobné benefiční akce důležité,“ dodává Radka Kuncová.

Koncert se mohl uskutečnit díky podpoře Mendelovy univerzity, ŠLP Křtiny, Rádia Proglas, městyse Křtiny a křtinské farnosti. Díky také patří všem ostatním, kteří se na organizaci akce podíleli.

Vladěna Jarůšková
Oblastní charita Blansko