Mladé basketbalistky nepodceňují přípravu na nadcházející sezonu

29. srpna 2017, tiskové zprávy, přečteno: 1602×

V přípravném období letních prázdnin uspořádal Basketbalový klub Blansko pro žákovské kategorie tradiční soustředění v Hustopečích.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V termínu od 20. do 25. srpna 2017 se hráčky týmů U12 a U15 připravovaly především formou zaměřenou na posílení kondice. Našel se také prostor nejen pro basketbal, ale i pro různé míčové hry.

Cílem bylo nabrat fyzičku, zlepšit herní dovednosti, také utužit kolektiv a dobře se připravit na nadcházející sezonu. Děvčata trénovala dopoledne, odpoledne i večer. Počasí přálo, takže tréninky se konaly z větší části venku.

Celkem se soustředění zúčastnilo čtyřiadvacet basketbalistek. Překvapivě dobře si vedla nejmenší děvčata ročníku 2008, která s basketem začínají. Tréninky probíhaly pod taktovkou čtyř zkušených trenérů a zdravotnice, která naštěstí nemusela zasahovat.

Ubytování, stravu i sportovní prostory zajišťovala hustopečská Střední odborná škola. Jako vždy šlo o služby na výborné úrovni. K pohodlné přepravě hráček přispěla firma pana Jiřího Šustka.

Celkově se soustředění vydařilo, trenéři byli spokojeni s výkony i disciplínou a děvčata s možností vyzkoušení náročnější práce při sportovní přípravě. Po návratu se hned plynule navázalo klasickými tréninky a v současné době se chystají přátelská přípravná utkání.

Konec září a začátek října je dobou zahájení mistrovských soutěží. Přejme všem hráčkám i jejich trenérům zúročení letní přípravy v dobré basketbalové výsledky.

basketbalistky-z-blanska-55075-0_550.jpg
Foto: archiv autora

Děvčata ročníku 2007 a mladší mohou přijít vyzkoušet basketbal do haly na Údolní každé úterý nebo čtvrtek od 15 hodin.

Další informace jsou k dispozici na stránkách klubu na adrese www.bkblansko.cz.

Milan Ševčík
předseda BK Blansko