Najde rekordman Fojtík na Blanenském golemovi konkurenci?

31. srpna 2017, sport, přečteno: 2209×

Přední český biker se světovými zkušenostmi a držitel traťového rekordu z roku 2015 Ondřej Fojtík letos nebude chybět na startu závodu Brněnského poháru MTB Blanenský golem 2017, který se pojede již tuto sobotu. Záštitu nad touto akcí, která je jednou ze stálic cyklistického kalendáře našeho regionu, převzal místostarosta Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Kromě tradičních tratí v délce 36 km (Hobby) a 61 km (Open) je letos připraven i dovednostní závod pro malé jezdce na speciálních cyklistických překážkách.

Prezence dětí proběhne od 10:00 do 11:15 h, trénink na překážkách bude možný do 11:15 h, začátek závodu je pak na programu v 11:30 hod. Do šesti let se děti vydají na 50m trať systémem hromadného startu.

Naopak na malé cyklisty starší šesti let čekají intervalové starty s tím, že pořadatel bude měřit čas projetí všech překážek. Nezvládnutí překážky bude znamenat časovou penalizace deseti sekund.

Start hlavního závodu je v 11:00 h pro obě tratě a všechny kategorie v prostoru ASK.

Na svoje si tedy přijdou jak trénovaní borci, tak rekreační sportovci i sváteční jezdci. Srovnejte svůj výkon s ostatními, nebo se zúčastněte maratonu jen tak, pro zábavu, a užijte si skvělou atmosféru, která k Blanenskému golemovi neodmyslitelně patří.

blanensky-golem-2015-78331-0_550.jpg
Blanenský golem 2015. Foto: S. Mrázek

Na vaši účast se těší pořadatelské kluby: Triatlon – Ski klub ASK Blansko a Klub biatlonu Blansko.

Více informací k závodu najdete na http://www.mtbgolem.cz.

red