V blízkosti autobusového nádraží se buduje poslední úsek cyklostezky

1. srpna 2017, zprávy z MěÚ, přečteno: 2729×

V uplynulém týdnu započala první etapa avizované rekonstrukce blanenského autobusového nádraží. Aktuálně se zde buduje poslední úsek cyklostezky s asfaltovým povrchem, který naváže na již zbudovaný úsek H. Ten nyní končí před autobusovým nádražím a povede dál podél břehu řeky až po kruhový objezd na křížení ulic Svitavské a Nádražní.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tato stavba je naplánována a koordinována v souvislosti s již brzkým započetím samotné rekonstrukce nádraží v měsíci srpnu. 

„Jakmile se zrealizuje úsek od Salmova mlýna k Trianglu, dojde k propojení Sportovního ostrova Ludvíka Daňka a vlakového nádraží po celé délce. Úsek cyklostezky u autobusového nádraží je financován z rozpočtu města za přispění dotace Jihomoravského kraje. Celková cena díla je 4,3 mil. Kč bez DPH,“ uvedl starosta města Ivo Polák s tím, že termín dokončení je stanoven na přelom září a října tohoto roku.

„Specifikem stavby v této části je zpevnění břehu řeky, které zajistí dvacet pilotů. Je proto třeba počítat se ztíženým komfortem při průjezdu průtahem z důvodu zvýšeného pohybu stavební techniky. Obyvatelé města by tak měli být v tomto ohledu shovívaví,“ připomíná Polák.

„Dostatečné šířkové uspořádání zde umožní smíšený provoz i pro pěší. Na cyklostezkách se totiž často pohybují i maminky s kočárky. Jejím dokončením v této části města se zvýší komfort pro cyklisty, záleží ale i na tom, do jaké míry jimi bude využívána. Nyní totiž spousta cyklistů jezdí pro Svitavské,“ připouští blanenský starosta.

Přesun cyklistů na cyklostezku by podle něho odlehčil provozu na hlavním průtahu městem.

cyklostezka-u-autobusoveho-nadrazi-94177-0_550.jpg

cyklostezka-u-autobusoveho-nadrazi-22717-0_550.jpg

cyklostezka-u-autobusoveho-nadrazi-60210-0_550.jpg

cyklostezka-u-autobusoveho-nadrazi-36238-0_550.jpg

cyklostezka-u-autobusoveho-nadrazi-50188-0_550.jpg
Fotografie: J. Franchi

red