Na kožní ambulanci blanenské nemocnice nově nabízejí vyšetření digitálním dermatoskopem

27. září 2017, tiskové zprávy, přečteno: 3706×

Rakovina kůže je jedním z nejzhoubnějších nádorů, pravidelná kontrola mateřských znamének je proto na místě. Mít se na pozoru je potřeba především v případě, když znaménko začne měnit svoji velikost, tvar nebo barvu, nebo začne svědit.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Kožní oddělení Nemocnice Blansko se snaží zajistit větší bezpečí pro svoje pacienty. Nově nabízíme možnost vyšetření digitálním dermatoskopem Dermogenius Ultra. Jeho pomocí může lékař rychle, a navíc velmi spolehlivě analyzovat a dlouhodobě sledovat vývoj a případné změny znamének na těle pacienta. Přístroj znaménko nasnímá do počítače, umožní jeho zvětšení až 100x, obraz vyhodnotí a archivuje. Uchované obrazy je možné kdykoliv porovnat v čase a vyhodnotit případné změny,“ vysvětluje mluvčí nemocnice Kateřina Ostrá, která rovněž zdůraznila, že vyšetření digitálním dermatoskopem nebolí a je neinvazivní, umožňuje tedy vyšetření všech pacientů včetně těhotných žen a dětí.

dermatoskop-63645-0_550.jpg
Foto: B. Alexandr

Základní vyšetření digitálním dermatoskopem stojí pět set korun, v tomto případě lze uplatnit příspěvek od zdravotních pojišťoven v rámci preventivních programů. Ze strany pacienta je proto vhodné, aby si zjistil podmínky úhrady na webových stránkách své zdravotní pojišťovny.

Objednat k vyšetření se můžete na recepci tel. 516 838 365 nebo osobně – lůžková část Nemocnice Blansko, 4. patro.

(redakčně zkráceno)

red