O futsal je zájem. Do další sezony s novou podobou soutěží

16. září 2017, tiskové zprávy, přečteno: 2685×

Začátkem října se opět o víkendech v blanenské hale na Údolní ulici rozběhne kolotoč futsalových zápasů. Vedení soutěže má pro tento rok příjemné starosti, futsalu se daří a přihlášky do nové sezony se jen hrnou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Samotného mě to překvapilo, jaký je zájem. Počet přihlášek nás donutil ke změně formátu soutěže a od října se tak budou v Blansku hrát dvě ligy, okresní přebor a první třída,“ konstatoval vedoucí soutěže Ivo Dobiášek.

Tento sport si tak postupně vydobývá své místo na slunci, svou hráčskou základnou již patří mezi největší v Blansku. „Některé týmy a hráči velkého fotbalu řeší jak vyplnit zimní přestávku, a futsal je tak vhodnou variantou,“ podotkl Dobiášek.

Potěšující je také fakt, že se týmy z okresního přeboru nebojí a postupují do vyšší ligy, krajského přeboru. V letošní sezoně si tak tuto soutěž zkusí FPO Blansko.

Konfrontace s kvalitními soupeři čeká také vítěze poháru, PRO-STATIC Blansko, v dalších kolech je jako obvykle čeká jeden z ligových týmů, Helas Brno či Tango Hodonín.

futsal-79034-0_550.jpg
Pokud máte zájem o tento sport, není nic jednoduššího, než se připojit k některému družstvu, nebo si vytvořit svůj vlastní tým, a začít si tak užívat naplno této krásné hry. Foto: archiv autora

Lubomír Rek