Shybování za Čendu a Matýska se nezadržitelně blíží

7. září 2017, ostatní, přečteno: 2214×

Již tuto neděli společně pořádají No Gravity Blansko a Prosen, spolek pro podporu osob sociálně a zdravotně znevýhodněných, I. ročník Světového dne shybů v Blansku, z jehož výtěžku podpoří handicapované kamarády Čendu a Matýska. Akce pod záštitou starosty města se uskuteční v neděli 10. září od 13 hodin na náměstí Republiky.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hlavním cílem organizátorů je spojit sportovní výkony s charitativní činností. „Pro ostatní je to určitý druh zábavy, atraktivní, navíc neobvyklá disciplína. My bychom ale akci rádi posunuli ještě někam dál,“ vysvětluje Martin Matuška, člen blanenské workoutové komunity No gravity.

Každý účastník bude mít neomezený počet pokusů na provedení shybů s tím, že každý shyb bude mít hodnotu padesáti haléřů, i když „shybování“ není podmínkou. Nejde totiž o soutěž. Alespoň v Blansku ne. Vítáni jsou tak všichni bez rozdílu.

Pro všechny návštěvníky organizátoři připravují samozřejmě i doprovodný program. K vidění bude například poledance show, kterou předvede Matýskova maminka, ukázka klubu Karate Blansko nebo parkourové vystoupení Pulse family. K vidění bude i Break Dance nebo rapeři Flegma T a Zdenny. O hudební produkci se postará kapela Emergency.

„Nezapomněli jsme ale ani na nejmenší. Děti tu najdou koutek, ve kterém se budou moc seznámit se základními cviky, tedy s tím, co posilování s vlastní váhou spojené s prvky gymnastiky vlastně obnáší,“ upřesňuje dál Matuška.

Chybět ale nebude ani skákací hrad nebo malování na obličej, zajištěno je i občerstvení. V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá do sportovní haly na Mlýnské ulici v Blansku. 

(Oficiální datum Světového dne shybů připadá na 9. září. V tomto termínu se však v Blansku koná tradiční Blanenská desítka.)

PROGRAM:

12:45 h zapečetění schránek se starostou a místostarostou
12:50 h proslovy organizátorů a hostů
13:00 h oficiální zahájení
14:00 h poledance show
15:00 h Karate Blansko
16:00 h Pulse Family
16:30 h BRS – Break Dance
16:45 h Flegma T a Zdenny
18:00 H kapela Emergency
19:30 h ukončení soutěžního shybování
19:45 h vyhodnocení soutěže
20:00 h ukončení shybování, doprovodný program

Aktuální informace sledujte na facebookovém profilu @Gravityworkout nebo You Dream We Run Blansko.

red