Cestující MHD čeká od pondělka změna. Její provoz se přesouvá k vlakovému nádraží

10. října 2017, tiskové zprávy, přečteno: 8256×

V souvislosti se zahájením rekonstrukce autobusového nádraží v Blansku se od 16. října 2017 přesune provoz MHD Blansko na nově vzniklé autobusové stanoviště Edvarda Beneše v blízkosti vlakového nádraží. Ke změnám odjezdových stanovišť dojde i v případě některých regionálních linek.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

plan-presunu-mhd-34473-0_550.jpg
Vizualizace ČAD Blansko.

Zastávky MHD Blansko budou až do června příštího roku přesunuty k budově Českých drah v blízkosti vlakového nádraží. Linkové regionální spoje budou odjíždět ze stávajícího autobusového nádraží i nadále, ale z jiných stanovišť. 

„Informace o přesunech budou jednak vylepeny v prostorech autobusového nádraží, a to včetně podrobného popisu odjezdů linek a spojů z jednotlivých nástupišť, nebo je podají pracovnice kanceláře předprodeje a informací či samotní řidiči. Nicméně doporučujeme cestujícím, aby si předem ověřili odjezdy spojů, které používají, aby tak předešli případným komplikacím,“ uvedl náměstek pro osobní dopravu Richard Maňoušek.

Letáky s informacemi o chystaných změnách mohou lidé získat i v Blanenské informační kanceláři Blanka na Rožmitálově ulici.

Dodavatelem stavby „Optimalizace autobusového terminálu Blansko“ je Společnost Strabag + OKM, která se zavázala dokončit a předat stavbu do 30. června 2018. Náklady na vybudování moderního autobusového terminálu se pohybují okolo padesáti milionů korun. Většinu z nich pokryjí dotace.

V současné době je ve stádiu dokončení výstavba cyklostezky kopírující tok řeky Svitavy, úspěšně proběhlo i stěhování Kanceláře předprodeje a informací do administrativní budovy ČAD Blansko na Nádražní ulici.

Bližší informace najdete na stránkách ČAD Blansko.

red