Druhá splátka poplatku za komunální odpad 2017

11. října 2017, zprávy z MěÚ, přečteno: 1882×

Od 9. října 2017 jsou do schránek distribuovány složenky na platbu poplatku za komunální odpad – druhá část poplatku u vícečlenných rodin (dva a více), včetně případné dlužné částky. Splatnost poplatku je k 31.10.2017.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Poplatek je možno uhradit složenkou na poště, bankovním převodem nebo v hotovosti na pokladně v budově MěÚ na náměstí Republiky v přízemí budovy, kde si současně můžete vyřídit veškeré záležitosti s poplatkem spojené.

Vzhledem k tomu, že systém správy poplatku je propojen s evidencí obyvatel, není nutné hlásit na úřad změny spojené se změnou trvalého pobytu (přistěhování, odstěhování, změna pobytu v rámci města), narozením dítěte, případně úmrtí člena rodiny.

Je nutné hlásit jen případnou změnu příjmení (vdané ženy), požadavek na připojení dítěte ke společné platbě za rodinu, a to zejména v případě, kdy je příjmení dítěte rozdílné od příjmení matky.

Oznámit je třeba také rozdělení rodiny v případě rozvodu nebo sloučení platby za manžele v případě sňatku a případné další požadavky na sloučení a rozdělení plateb (přiřazení prarodičů, družky/druha atd.).