Blanenští plavci mají za sebou nabitý víkend

28. října 2017, tiskové zprávy, přečteno: 1698×

O víkendu měli blanenští plavci velmi náročný program. Byli totiž k vidění hned na třech plaveckých podnicích.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Šestého kola Českého poháru v Plzni s velkým zahraničním zastoupením (jedenáct zemí) se zúčastnily plavkyně Barbora Sedláková a Kateřina Demová, které si potřebovaly zaplavat kvalitní časy ke kvalifikaci na Zimní šampionát dorostu a dospělých.

Ten bude probíhat na konci listopadu právě v Plzni. V silné konkurenci plavců ze sedmadevadesáti klubů Česka a zahraničí se jim tento úkol podařilo splnit. Děvčata zaplavala několik kvalitních osobních rekordů, které by mohly být vstupenkou na republikovou soutěž. Kateřina Demová se dokonce ve své poslední disciplíně čtyřstovce kraul probojovala s vynikajícím osobním časem do finále B.

Družstvo staršího žactva ve složení Milan Kučera, Štěpán Pokorný, Klára Koňaříková a Anna Kučerová se představilo v Prostějově na patnáctém ročníku Velké ceny. Velmi slibně se závody vyvíjely pro blanenskou jedničku Milana Kučery, který měl na svém kontě v prvním sobotním půldni tři osobní rekordy, dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. V odpolední rozplavbě však došlo k provozním komplikacím na bazénu a závody pro plavce z osmatřiceti českých oddílů skončily.

A do třetice. Plavce z kategorie mladšího žactva hostil brněnský bazén na Lesné. Zde se sešlo na dvě stovky plavců z osmnácti klubů. Blanenští vyslali do bojů o medaile patnáct plavců od osmi do dvanácti let. Sestava přivezla celkem patnáct medailí.

Nejlépe se z Blanenských předvedli v kategorii dvanáctiletých Štěpán Bezděk (jedno zlato a čtyři stříbra), v kategorii jedenáctiletých Jan Reka (jedno zlato, jedno stříbro a tři bronzy) a za desetileté skóroval Matěj Měšťan, který se radoval ze čtyř stříbrných a jedné bronzové medaile.

demova-a-kucera-64610-0_550.jpg
Kateřina Demová a Milan Kučera. Foto: archiv autorky

Věra Vencelová
ASK Blansko