Pomoct potřebným můžete nákupem potravin

31. října 2017, tiskové zprávy, přečteno: 2085×

Národní potravinová sbírka, které letos vstupuje již do pátého ročníku, se uskuteční v sobotu 11. listopadu 2017 v téměř osmi stovkách prodejen po celé České republice. Na Blanensku proběhne v supermarketu Tesco v Boskovicích. Historicky prvním partnerem Potravinové banky Brno je blanenský spolek LAVINA, který sbírku v Boskovicích zajišťuje. Výnos sbírky z tohoto marketu tak jeho prostřednictvím poputuje sociálně slabým na Blanensku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenský spolek LAVINA organizuje potravinovou pomoc potřebným ve svém okolí od března 2015. Na Blanensku se tak jeho prostřednictvím pomoc dostává k lidem, kteří jsou ohroženi chudobou nebo sociálním vyloučením, bezdomovcům, rodinám s dětmi v tíživé situaci a podobně.

LAVINA přitom úzce spolupracuje s Oddělením sociálních služeb Odboru sociálních věcí při Městském úřadu Blansko. Jeho pracovníci vytipují potenciální příjemce potravinové pomoci z řad vlastních klientů a následně jim předají telefonní kontakt na blanenský spolek s tím, že zůstávají samozřejmě v anonymitě.

Od loňského roku LAVINA distribuuje i přebytky teplých jídel, a to díky spolupráci s jednou z blanenských provozoven. Podniky, které se na potravinové sbírce podílejí, jsou postupně označovány logem potravinové pomoci.

Pokud chcete tuto aktivitu jakkoli podpořit, kontaktujte spolek LAVINA na tel. 603 421 507. Bližší informace o jeho činnosti najdete na http://www.lavinablansko.cz.

V loňském roce se v rámci Národní potravinové sbírky v Boskovicích vybralo 1 172 kg potravin v hodnotě cca 50.300 Kč.

narodni-potravinova-sbirka-68471-0_550.jpeg

red