V Blansku se odehrál Světový pohár družstev v kuželkách

12. října 2017, sport, přečteno: 1791×

Jedna z nejvýznamnějších mezinárodních akcí kuželkářského kalendáře proběhla začátkem října na renovované šestidráze v Blansku. Do finále se probojovalo družstvo žen z KK Slovan Rosice, které nakonec podlehly německému týmu z Bambergu. Finále mužů ovládl maďarský celek Zalaegersegi.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Svoje síly změřilo v Blansku ve dnech 3.–7. října čtrnáct mužských a devět ženských týmů patřících mezi absolutní světovou elitu. Do Blanska se tato nejvýznamnější klubová soutěž v kuželkách vrátila po čtrnácti letech.

V podání mužů hájili české barvy kuželkáři z Rokycan, ve hře se jim však příliš nedařilo, čímž se jim uzavřela cesta do semifinále, a skončili tak na konečném 11. místě. 

Ženy si vedly o poznání lépe. Sehraný tým hráček z Rosic si vedl na výbornou, i když na vítězství jejich výkony nestačily. Těšit se ale mohou z druhé příčky za obhájkyněmi titulu z německého Bambergu. Již nyní ale pomýšlejí na odvetu v Lize mistrů.

„I když kuželna v Blansku nepatří k nejlehčím, na tři stovky hráčů z více než patnácti zemí světa zde odvedly výborné výkony. Pořadatelům udělaly největší radost rosické hráčky, které navázaly na poslední české umístění ženské Slavie z roku 2008,“ uvedl pro ČT Jiří Jančálek, prezident České kuželkářské asociace.

zahajovaci-ceremonial-kuzelky-17705-0_550.jpg
Zahajovací ceremoniál proběhl 3. října večer na kuželně v Údolní ulici. Foto: S. Mrázek

Výsledky

Muži – celkové pořadí:

1. Zalaegerszegi TK (Maďarsko)
2. SKV Rot Weiß Zerbst 1999 (Německo)
3. ŽP Šport Podbrezová (Slovensko)

Ženy – celkové pořadí:
1. SKC Victoria 1947 Bamberg
2. KK Slovan Rosice
3. BBSV Wien (Rakousko)

Kompletní výsledková listina je k dispozici na https://www.worldcupblansko.cz/.

red