BK Blansko slavilo úspěch v nadregionální soutěži U15

4. listopadu 2017, tiskové zprávy, přečteno: 2139×

První utkání na palubovkách soupeře v této sezóně odehrály hráčky BK Blansko kategorie U15 v Lanžhotu. Mohou se radovat ze dvou vítězství znamenajících druhé místo v tabulce nadregionální soutěže.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Oběma družstvům chybělo hned několik hráček a tempo prvního zápasu bylo zpočátku velmi nízké, jako by se děvčata šetřila. Zónová obrana Lanžhotu navíc činila Blansku značné problémy.

Také díky bezradnosti v útoku a řadě nepřesností si soupeř vybudoval náskok, který vyšplhal až na 10 bodů. Pak Blansko zlepšilo obranu, proměnilo několik jednoduchých pozic a stáhlo náskok soupeřek v poločase na rozdíl 3 bodů. V další části se však Blansko konečně dostalo do vedení díky trojce Matuškové, což se ukázalo jako klíčové pro konečný úspěch.

Ve druhém zápase si Blansko rychle vytvořilo náskok, který během celého zápasu zvyšovalo, a nebýt vypuštění závěru zápasu, kdy v posledních dvou minutách hráčky dovolily soupeřkám „bodovou šňůru“ 7:0, vyhrálo by Blansko ještě výrazněji.

„První zápas nebyl zpočátku jednoduchý, ale měl úspěšný konec. Ve druhém zápase jsme dobře bránily a nedovolily soupeřkám za 6 minut vstřelit koš. Rezervy máme v proměňování trestných hodů. Úspěšnost pod 30 procent je slabá a musíme se zlepšit,“ komentovala zápasy kapitánka týmu Denisa Čermánková.

TJ Sokol Lanžhot – BK Blansko

zápas: 57:44

Body: Dvořáková 15 bodů; Matušková 13 b; Macháčková a Vyklická 8 b; Pavloňová 7 b; Čermáková 4 b; Špačková 2 b.

zápas:  49:28

Body: Dvořáková 17 bodů; Matušková a Vyklická 8 b; Macháčková a Čermáková 6 b; Pavloňová a Špačková 2 b.

basketbal-u15-68813-0_550.jpg
Tým BK Blansko kategorie U15. Foto: archiv autora

Milan Ševčík
BK Blansko