Blanenští plavci skončili na republikovém šampionátu dvakrát v první desítce

27. listopadu 2017, tiskové zprávy, přečteno: 1495×

Šest plavců z blanenského oddílu se přestavilo od čtvrtku do neděle na národním šampionátu dorostu a dospělých v bazénu na plzeňských Slovanech. Pod vedením svého trenéra Miroslava Špačka startovali v Plzni v kategorii dorostu Kateřina Demová a v kategorii open Veronika Zamazalová, Petra Pokorná, Hana Kopřivová, Michal Vencel a Jan Vencel.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V bazénu na Slovanech tentokrát nešlo jen o domácí medaile, ale také o plnění limitů pro mistrovství Evropy v krátkém bazénu, které hostí v polovině prosince Kodaň.

Právě plzeňský závod je podle nově nastaveného systému jedinou příležitostí k zaplavání kvalifikačního času. Z tohoto důvodu zde startovala kompletní česká plavecká špička. Počet členů týmu české reprezentace pro evropský šampionát se zastavil po závěrečných nedělních finálových rozplavbách na čísle čtrnáct.

Pro blanenské plavce je již samotná účast na mistrovském šampionátu velkým úspěchem, neboť kvalifikační síto na vrcholnou českou soutěž je velmi přísné. V kategorii dorostu se může kvalifikovat pouze osmnáct nejlepších plavců ČR a v kategorii open čtyřiadvacet plavců.

Nejlepší výsledek předvedla na šampionátu Veronika Zamazalová, která doplavala šestá ve finále své úspěšné disciplíny padesátky prsa. Překvapivě výborný výkon na nejdelší trati patnáctistovce kraul zaplavala mladší dorostenka Kateřina Demová.

katerina-demova-16910-0_550.jpg

katerina-demova-94835-0_550.jpg

Osobní rekord zajistil Kateřině Demové vynikající deváté místo v kategorii mladšího dorostu. Foto: archiv autorky

Věra Vencelová
ASK Blansko