Letní sezona byla pro blanenské tenisty úspěšná

19. listopadu 2017, tiskové zprávy, přečteno: 2983×

Hráči tenisového oddílu TK Blansko dosáhli v průběhu letní sezony 2017 hned několika výborných výsledků.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

K těm nejlepším patří zejména úspěchy teprve devítileté Valerie Boudové, která se v rámci prestižního okruhu O pohár hejtmana Jihomoravského kraje, složeného z osmi dílčích turnajů, umístila na čtvrté pozici, a zajistila si tak účast na finálovém „masters“, kde potvrdila celkové čtvrté místo.

Díky tomuto kvalitnímu výsledku získala nominaci na vůbec první mistrovství ČR v babytenisu v Rakovníku. Z celkových 40 nejlepších hráček ČR skončila Valerie Boudová na krásném 18. místě. (Podrobnější výsledky z mistrovství ČR v babytenisu naleznete na tomto odkazu http://www.cztenis.cz/clanek/mistry-cr-babytenisu-se-stali-jan-rastica-a-vanessa-dobiasova.)

Dalších vynikajících umístění jsme se dočkali od šestnáctileté Nicol Maršálkové, která se blýskla především fantastickým úspěchem v podobě druhého místa na mezinárodním turnaji dívek do 16 let v Mariánských lázních.

Nicol v prvním kole porazila nasazenou dvojku Francouzku Sarah Lutz, přes další tři hráčky se poté probojovala až do finále, kde nestačila pouze na nejvýše nasazenou Zdenu Šafářovou. Významným úspěchem pro ni také byla účast na prestižním Mistrovství ČR staršího dorostu, známém jako Pardubická juniorka, kam se nominovala díky druhému místu z Oblastního přeboru Jihomoravského tenisového svazu.

V průběhu celé letní sezony se dařilo i mladší sestře Nicoly, dvanáctileté Anetě Maršálkové. Ta na třech turnajích kategorie mladších žákyň v Pardubicích, v Chocni a v klubu ŽLTC Brno vybojovala první místo ve dvouhře i ve čtyřhře, stejný počet vavřínů získala i na turnajích v kategorii starších žákyň ve Dvoře Králové, v Kutné Hoře a v brněnském klubu TK TILIA.

Výbornými tenisovými výsledky se může pochlubit i dvanáctiletá Alexandra Kučerová. Na pěti turnajích si zajistila finálovou účast ve dvouhře, v Poličce a v Tišnově ji dokonce proměnila v celková vítězství, a to jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. První umístění ve čtyřhře si připsala i na dalších čtyřech turnajích.

V silné konkurenci Jihomoravského kraje se neztratil ani desetiletý Matyáš Mazal, který se ve čtyřhře po boku klubových spoluhráčů Ondry Fleka a Patrika Markuse třikrát umístil na podiových stupních. Z kvalitních výsledků v kategorii mladších žáků se můžeme těšit i díky posledně jmenovanému.

Patrik Markus se na turnajích v Blansku a v Rožnově probojoval do finálových bojů jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře, na turnajích v Uničově a v Jihlavě, ve dvouhře dokonce triumfoval. Klubovému páru, Lukášovi Zemánkovi a Janu Jarůškovi, se pak na dorosteneckých turnajích dařilo především ve čtyřhře. Společně vybojovali dvě finálové účasti a na turnaji v Tuřanech dokonce oslavovali celkové vítězství.

Tímto děkujeme nejen výše zmíněným hráčům a hráčkám, ale všem tenistům TK Blansko za reprezentaci našeho klubu a přejeme mnoho dalších úspěchů.

nicol-marsalkova-83413-0_550.jpg
Nicol Maršálková (v oranžovém) na mezinárodním turnaji dívek do 16 let v Mariánských lázních. Foto: J. Maršálková

valerie-boudova-51503-0_550.jpg
Valerie Boudová (vpravo) na MČR v babytenisu v Rakovníku. Foto: P. Bouda

Pro podrobnější výsledky a více informací navštivte webové stránky TK Blansko www.tkblansko.blogspot.cz, nebo stránky Českého tenisového svazu www.cztenis.cz.

Romana Rybářová